Μαυρίκιος: Γέννησε εν πτήσει και πέταξε το βρέφος στον κάδο της τουαλέτας

Συγκλονισμένοι οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο του Μαυρίκιου ανακάλυψαν ένα νεογέννητο μέσα στον κάδο απορριμμάτων αεροπλάνου. Μία 20χρονη γυναίκα από τη Μαδαγασκάρη που φέρεται να γέννησε εν πτήσει, συνελήφθη. Το αεροσκάφος της Air Mauritius μόλις είχε προσγειωθεί από τη Μαδαγασκάρη στο διεθνές αεροδρόμιο Sir Seewoosagur Ramgoolam την 1η Ιανουαρίου.

Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου ανακάλυψαν το βρέφος στη διάρκεια ενός τελωνειακού ελέγχου. Το βρέφος μεταφέρθηκε αμέσως σε δημόσιο νοσοκομείο. Η γυναίκα που φέρεται να είναι η μητέρα του νεογέννητου, η οποία αρχικά αρνήθηκε ότι το αγοράκι ήταν δικό της, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι μόλις είχε γεννήσει.

Βρίσκεται στο νοσοκομείο υπό αστυνομική επιτήρηση, σύμφωνα με το BBC, ενώ τόσο η ίδια όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους. Μόλις η γυναίκα, που έφθασε στον Μαυρίκιο με άδεια εργασίας δύο ετών, βγει από το νοσοκομείο, θα της απαγγελθούν κατηγορίες για την εγκατάλειψη του νεογέννητου.

Διπλωματικό επεισόδιο στην Ντόχα μετά τον εντοπισμό εγκαταλελειμμένου νεογέννητου

Το περιστατικό στον Μαυρίκιο φέρνει στη μνήμη ένα παρόμοιο περιστατικό τον Οκτώβριο του 2020, με την εγκατάλειψη νεογέννητου στην τουαλέτα στο αεροδρόμιο της Ντόχας.

Τότε είχε προκληθεί διπλωματικό  επεισόδιο, όταν όλες οι γυναίκες επιβάτες σε πτήση της Qatar Airways για Αυστραλία αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε κολπικές εξετάσεις αφού βρέθηκε το βρέφος σε τουαλέτα στο αεροδρόμιο στην Ντόχα. Το περιστατικό στο αεροδρόμιο Χαμάντ του Κατάρ προκάλεσε εκτεταμένη οργή αφού οι γυναίκες περιέγραψαν τη δοκιμασία τους ως «επίθεση που εγκρίθηκε από το κράτος».

Το Κατάρ είχε απολογηθεί για τις έρευνες και είχε υποσχεθεί να εγγυηθεί τη μελλοντική «ασφάλεια» των επιβατών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ