Μαθητές μήνυσαν την κυβέρνηση γιατί οι εξετάσεις τους τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Μια ομάδα μαθητών μήνυσε πρόσφατα την κυβέρνηση και διεκδικούν σημαντική αποζημίωση. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι καθηγητές τους ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό διαγώνισμα 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από ό,τι έπρεπε.

Το Suneung, το διαγώνισμα εισαγωγής στα κολέγια της Νότιας Κορέας, είναι γνωστό ότι είναι μακρύ και δύσκολο και οι επιπτώσεις του αλλάζουν κυριολεκτικά τη ζωή. Τα αποτελέσματα του  δεν καθορίζουν μόνο την τοποθέτηση των μαθητών σε πανεπιστήμια, αλλά και τις επιλογές σταδιοδρομίας και τις σχέσεις τους, οπότε δεν είναι περίεργο που όλοι, από τους μαθητές και τις οικογένειές τους μέχρι την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, παίρνουν το Suneung πολύ σοβαρά.

Κατά τη διάρκεια των 8ωρων εξετάσεων, η Νότια Κορέα κλείνει τον εναέριο χώρο της και καθυστερεί το άνοιγμα του χρηματιστηρίου για να βοηθήσει τους μαθητές να συγκεντρωθούν. Έτσι, όταν ένας καθηγητής τερμάτισε πρόσφατα τις εξετάσεις 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα χώρο δοκιμών στην πρωτεύουσα Σεούλ, στο τέλος του πρώτου σταδίου των εξετάσεων. Προφανώς, το κουδούνι χτύπησε 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από ό,τι έπρεπε και οι επόπτες πήραν τα χαρτιά των μαθητών παρά τις διαμαρτυρίες τους. Ωστόσο, η σχολή αναγνώρισε το λάθος πριν από την έναρξη της επόμενης εξέτασης και προσπάθησε να το διορθώσει δίνοντας πίσω το ενάμισι λεπτό κατά την διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος. Δυστυχώς, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να σημειώσουν μόνο τις κενές στήλες που είχαν απομείνει στα γραπτά τους και όχι να αλλάξουν κάποια από τις υπάρχουσες απαντήσεις τους.

Το ασυνήθιστο περιστατικό ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο τραυματικό για ορισμένους από τους μαθητές που δεν μπορούσαν πλέον να συγκεντρωθούν για το υπόλοιπο των εξετάσεων, ενώ ορισμένοι εγκατέλειψαν εντελώς.

Έτσι λοιπόν, 39 από τους μαθητές κατέθεσαν αγωγή κατά της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, ζητώντας αποζημίωση 20 εκατομμυρίων γουόν (15.400 δολάρια) ο καθένας, καθώς τόσο υπολόγισαν το κόστος ενός έτους μελέτης για το επόμενο Suneung.

Ο δικηγόρος των μαθητών,  δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι εκπαιδευτικές αρχές δεν έχουν ακόμη ζητήσει συγγνώμη, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος για την επιτυχία, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τα νομικά προηγούμενα. Τον Απρίλιο, δικαστήριο επιδίκασε 7 εκατομμύρια γουόν (5.250 δολάρια) σε μια ομάδα φοιτητών της Σεούλ, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το κουδούνι χτύπησε 2 λεπτά νωρίτερα κατά τη διάρκεια του 2021 Suneung.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ