Μασκ: Λιποθύμησε από την πολλή βότκα σε συνάντηση στην Μόσχα – Είχε πάει να αγοράσει πυραύλους

Ο Έλον Μασκ λιποθύμησε από τα πολλά σφηνάκια βότκας που ήπιε σε συνάντηση στη Μόσχα, στη διάρκεια της οποίας προσπαθούσε να αγοράσει πυραύλους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Την αποκάλυψη κάνει ο ίδιος στην νέα βιογραφία του, που επιμελείται ο συγγραφέας Walter Isaacson.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της X δήλωσε στον Isaacson ότι ήθελε να ξεκινήσει μια αποστολή που θα «ενέπνεε το ενδιαφέρον του κοινού για την εξερεύνηση του διαστήματος». Άρα χρειαζόταν πυραύλους.  Ο Μασκ είχε κανονίσει δείπνο με τους Ρώσους επιχειρηματίες, για να παζαρέψει την τιμή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ήπιε τόσα πολλά σφηνάκια βότκας που λιποθύμησε. Συνεργάστηκε με τον μηχανικό πυραύλων Jim Cantrell και τον Adeo Ressi, τον πρώην συγκάτοικό του στο κολέγιο και διευθύνοντα σύμβουλο του Founder Institute, για να κανονίσουν την επιχειρηματική συνάντηση και να διαπραγματευτούν την αγορά των πυραύλων.

Σύμφωνα με το βιβλίο, που κυκλοφόρησε σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, αυτό το συμβάν έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο Μασκ και οι συνεργάτες του πήγαν στη Μόσχα για να συζητήσουν με τους Ρώσους την αγορά των πυραύλων. Αλλά πριν προσγειωθούν, είχαν κάνει μια ενδιάμεση στάση στο Παρίσι, «η οποία περιλάμβανε ένα ξενύχτι σε πάρτι, που άφησε τον Musk «κουρέλι». Την επομένη λοιπόν, στην Μόσχα, ο Μασκ είχε hangover. Ωστόσο πήγε  με τους δύο φίλους και συνεργάτες του, στη συνάντηση με τους πιθανούς πωλητές, στο πίσω δωμάτιο ενός εστιατορίου στη Μόσχα. Εκεί άρχισαν να τρώνε «μικρές μπουκιές φαγητού, διανθισμένες με μεγάλα σφηνάκια βότκας», έγραψε ο Isaacson.

Και οι τρεις έλαβαν δώρο από ένα μπουκάλι βότκα ο καθένας, με την ετικέτα να απεικονίζει τον παραλήπτη στον Άρη. Το πρώτο σχέδιο του ιδρυτή της Space X, (του Ελον Μασκ) για την εξερεύνηση του διαστήματος περιλάμβανε την αποστολή ενός θερμοκηπίου στον Άρη, το οποίο ονομάστηκε “Mars Oasis”. Ο ίδιος είπε στον βιογράφο ότι το «βάρος του φαγητού και το βάρος της βότκας» ήταν περίπου ίσο σε όλη τη διάρκεια του γεύματος.

«Ο Μασκ, ο οποίος κρατούσε το κεφάλι του με το χέρι του, λιποθύμησε και το κεφάλι του χτύπησε στο τραπέζι», σύμφωνα με το βιβλίο. Όπως γίνεται αντιληπτό, η συνάντηση απέτυχε. Αλλά ο Μασκ δεν το έβαλε κάτω. Επέστρεψε στη Μόσχα στις αρχές του 2002 για να προσπαθήσει να αγοράσει δύο πυραύλους Dnepr έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι Ρώσοι τον κορόιδεψαν. Του είπαν ότι ήθελαν 18 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας για τους πυραύλους και όταν τον είδαν να ζορίζεται με τα χρήματα του είπαν: “Ω, αγοράκι, δεν έχεις τα λεφτά;”. Ο Μασκ αντιστάθηκε στην τιμή και τελικά έφυγε με άδεια χέρια όταν οι Ρώσοι που συνέχισαν να τον κοροϊδεύουν, ανέβασαν το κόστος στα 21 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με το βιβλίο.

Η σχέση με το αλκοόλ

Ο διάσημος συγγραφέας Isaacson, ο οποίος έγραψε τις βιογραφίες του Steve Jobs και του Albert Einstein, συνεργάστηκε με τον Musk επί δύο χρόνια για το βιβλίο του. Τον Ιανουάριο, ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι δεν του αρέσει η “γεύση ή η επίδραση των περισσότερων αλκοολούχων ποτών”, αλλά παραδέχτηκε ότι του αρέσει το κόκκινο κρασί. Το 2022 απαθανατίστηκε να πίνει το ποτό στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και ήπιε ουίσκι με τον Joe Rogan όταν ήταν στο podcast του το 2018. Το 2017, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: “Ο Μασκ δεν έχει ιδέα για το ποτό: “Λίγο κόκκινο κρασί, vintage δίσκος, λίγο Ambien… και μαγεία!”  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ παραδέχεται ότι διασκεδάζει σκληρά πριν από μια μεγάλη συνάντηση, αστειευόμενος ότι έπρεπε να «κοιμηθεί στο αυτοκίνητό του» μετά από πάρτι στο Λος Άντζελες πριν πετάξει στο Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ