Μακελειό στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας – Πάνω από 100 νεκροί

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 700 τραυματίστηκαν στην Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με την Χαμάς.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ανώνυμα ότι οι ισραηλινές Ένοπλες Δυμνάμεις άνοιξαν πυρ κατά εκατοντάδων ανθρώπων από την Πόλη της Γάζας που περίμεναν στον κυκλικό κόμβο Ναμπουλσί για τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ αλ Κούντρα είπε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όσο περίμεναν να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις για «σφαγή» και εξήγησε ότι δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Ωστόσο ανέφερε ότι οι γιατροί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των τραυματιών και της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους.

Ισραήλ: Οι άμαχοι χτυπήθηκαν από φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης χαρακτήρισε τραγωδία τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων κατά την διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη της Γάζας και δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις, οι θάνατοι προκλήθηκαν από τους οδηγούς των φορτηγών που έπεσαν επάνω στα συγκεντρωμένα πλήθη .

«Σε κάποιο σημείο τα φορτηγά κατακλύσθηκαν από πλήθη και οι άνθρωποι που τα οδηγούσαν, που ήταν οδηγοί κάτοικοι της Γάζας, έπεσαν επάνω στο πλήθος, σκοτώντας τελικά, όπως αντιλαμβάνομαι, δεκάδες ανθρώπους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αβίθ Χίμαν.

«Προφανώς πρόκειται για τραγωδία, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

ΗΠΑ: «Σοβαρό συμβάν»

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει τις αναφορές για ισραηλινά πυρά εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν για βοήθεια κοντά στην Πόλη της Γάζας, χαρακτηρίζοντας το “σοβαρό συμβάν”.

«Θρηνούμε την απώλεια αθώων ζωών και αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου αθώοι Παλαιστίνιοι προσπαθούν απλώς να θρέψουν τις οικογένειές τους», ανέφερε σε μια δήλωση εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να επεκταθεί και να διατηρηθεί η ροή ανθρωπιστικής αρωγής στη Γάζα, μεταξύ άλλων μέσω μιας ενδεχόμενης προσωρινής κατάπαυσης του πυρός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ