Μονάδα 1864: Οι νέοι ψηφιακοί κομάντο Κυβερνοασφάλειας στον Στρατό

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου σώματος πληροφορικής στον στρατό, με ειδική διεύθυνση κυβερνοασφάλειας, παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι ένοπλες δυνάμεις μετασχηματίζονται και ακολουθούν τις εξελίξεις αποκτώντας νέο Σώμα Πληροφορικής και Κυβερνοασφάλειας, για την αντιμετώπιση των ψηφιακών επιθέσεων.

«Ένα πολύ ενδιαφέρον και καινοτόμο νομοσχέδιο. Δεν συνδέουμε συχνά τις Ένοπλες Δυνάμεις με την καινοτομία, όμως ήρθε η ώρα να το κάνουμε, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μηττσοτάκης κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Το νομοσχέδιο θα έχει την ονομασία «Μονάδα 1864». Θα πρόκειται για τους κομάντο των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αντιμετωπίζουν κάθε ασύμμετρη ψηφιακή πρόκληση.

«Την ονομάζουμε «Μονάδα 1864», για να προστατεύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό δημόσιο τομέα, από τις απειλές της νέας εποχής» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά το συμβούλιο, προσθέτοντας: «Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας».

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία του ελληνικού κέντρου καινοτομίας, που θα καλύπτει τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ