“Μαγεύουν” οι πρώτες καθαρές φωτογραφίες του InSight από τον Άρη

Όλα πηγαίνουν καλά στην αποστολή του διαστημικού επιστημονικού σκάφους, όπως ενημερώνει η NASA μέσω του ειδικού λογαριασμού στο Twitter και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι μαγευτικές.

Tο InSight προσεδαφίστηκε στον Άρη την προηγούμενη εβδομάδα μετά από ένα ταξίδι επτά μηνών. Μάλιστα μοιάζει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο περιβάλλον του κόκκινου πλανήτη.

Για την κατάσταση του InSight ενημερώνει το… ίδιο το σκάφος, αφού οι αναρτήσεις γίνονται σε πρώτο πρόσωπο. Μετά την αφαίρεση του προστατευτικού καλύμματος στον φακό του χθες όπως ήταν προγραμματισμένο, το InSight έστειλε στη Γη καθαρές φωτογραφίες από τον Κόκκινο Πλανήτη.

Στις δύο νέες φωτογραφίες του InSight φαίνεται το έδαφος κάτω από την κάμερα της βάσης, ενώ σε μία άλλη διακρίνεται η φωτογραφική μηχανή που είναι τοποθετημένη στον αρθρωτικό ρομποτικό βραχίονα.

Το InSight είναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτικό ρομποτικό βραχίονα, στην άκρη του οποίου βρίσκεται μια λαβίδα με πέντε δάχτυλα, η οποία θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του ρομποτικού σκάφους στο έδαφος του Άρη, τους επόμενους τρεις μήνες.

Τις επόμενες ημέρες, ο ρομποτικός βραχίονας θα αρχίσει να ενεργοποιείται κι έτσι θα υπάρξουν και άλλες φωτογραφίες, ενώ στο επίπεδο έδαφος πρόκειται να εγκατασταθούν τα επιστημονικά όργανα του σκάφους.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ