Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ έπληξε πάνω από 11.000 στόχους – Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για τραυματίες

Το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Χαμάς, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατόχων ξένων διαβατηρίων και κάποιων τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή που ενημερώθηκε για τη συμφωνία.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα παραμείνει ανοιχτό το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα που συνδέει την Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο για απομακρύνσεις, πρόσθεσε η πηγή.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έχουν πλήξει 11.000 στόχους στη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως έχουν πλήξει περισσότερους από 11.000 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου που ξέσπασε με την επίθεση της Χαμάς από το παλαιστινιακό αυτό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

«Από την αρχή του πολέμου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 11.000 στόχους που ανήκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Συνδυασμένες δυνάμεις των IDF επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλούς τρομοκρατικούς στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρησιακών αρχηγείων και ομάδων τρομοκρατών της Χαμάς.

Φωτογραφίες από την επίγεια δραστηριότητα των δυνάμεων του IDF στη Λωρίδα της Γάζας

Οι δυνάμεις του Ισραήλ κατά τη διάρκεια ερευνών στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα υπόγειο φρεάτιο που περιείχε πυρομαχικά. Παράλληλα, οι δυνάμεις της MGB κατέσχεσαν στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά που βρέθηκαν σε ένα ύποπτο όχημα.

Αμερικανοί καταδρομείς στο Ισραήλ για να βοηθήσουν στον εντοπισμό ομήρων που κρατούνται στη Γάζα

Αμερικανοί καταδρομείς βρίσκονται στο Ισραήλ για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρουν οι New York Times. Η έκθεση αναφέρει τα λόγια του Christopher P. Maier, βοηθού υπουργού Άμυνας, που είπε σε μια διάσκεψη της Ουάσιγκτον: «Βοηθάμε ενεργά τους Ισραηλινούς να κάνουν πολλά πράγματα».

Δραματικός ο απολογισμός σε Γάζα και Ισραήλ

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς έφτασε τους 8.525, σύμφωνα με την οργάνωση της Χαμάς. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, περισσότεροι από 122 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε βίαιες και ισραηλινές επιδρομές. Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί, οι περισσότεροι από τους οποίους άμαχοι στην αρχική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου. Επιπλέον, περίπου 240 όμηροι μεταφέρθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ