Liberation για Qatar Gate: Η επιμονή της βελγικής Δικαιοσύνης απέναντι σε δύο ευρωβουλευτές

«Σήμερα κλείνουν τέσσερις μήνες από τότε που η ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Εύα Καϊλή, τέθηκε σε προληπτική κράτηση σε φυλακή του Βελγίου χωρίς, να έχει προβληθεί κάποιος πειστικός λόγος από τη βελγική Δικαιοσύνη για αυτή τη φυλάκιση, η οποία ήξερε εν τούτοις να διοχετεύσει στον τοπικό Τύπο στοιχεία για την υπόθεση που σχετίζονται, φυσικά, αποκλειστικά με τη σε βάρος της κατηγορία», τονίζει η Liberation σε δημοσίευμα για το Qatar Gate.

Qatar Gate: Στις 13 Απριλίου κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή – Έξαλλος ο δικηγόρος της

Της Μαρίας Δεναξά 

Η εφημερίδα επικρίνει τη διαφορετική αντιμετώπιση που -σύμφωνα με τον ίδιο- έχει επιδείξει η βελγική Δικαιοσύνη απέναντι στον Ιταλό, πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, Pier Antonio Panzeri, ο οποίος «τα διοργάνωσε όλα» και στο βασικό συνεργό του, Francesco Giorgi, σύντροφο της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, επισημαίνοντας ότι και οι δύο έχουν αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Εύα Καϊλή: «Δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει» λέει μέσα από την φυλακή

Αντίθετα, η Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Marc Tarabella, είναι τα μόνα δύο πρόσωπα που παραμένουν στη φυλακή. Ενώ η Εύα Καϊλή πιάστηκε επ’ αυτοφώρω η σύλληψη του Marc Tarabella από τη βελγική αστυνομία με εντολή του ανακριτή Michel Claise είναι ακόμη «πιο παράλογη» καθώς δεν βρέθηκε τίποτα εναντίον του.

«Το πιο απίστευτο απ’ όλα είναι ότι, εκτός από μερικούς Ιταλούς Σοσιαλιστές βουλευτές που διαμαρτυρήθηκαν για τη μοίρα που επιφυλάχθηκε στην Εύα Καϊλή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστρεψε το βλέμμα αλλού. Αν η υπόθεση είχε διαδραματιστεί στην Ουγγαρία ή στην Πολωνία, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί τα ουρλιαχτά του… Θα υπήρχαν άραγε διπλά μέτρα και σταθμά στην Ένωση, καθώς οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν θα μπορούσαν από τη φύση τους να παραβιάσουν το κράτος δικαίου; Η υπόθεση Καϊλή αποδεικνύει δυστυχώς ότι αυτό είναι πράγματι έτσι», καταλήγει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ