Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους – Επιτέλους να ομονοήσουμε

Να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και να ψηφίσουν αύριο την διάταξη για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που απηύθυνε στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση έχει ως στόχο να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», που, όπως είπε, θέλει με «φερετζέ» να πάρει μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη “Χρυσή Αυγή”. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί» συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Όπως υπογράμμισε, «εδώ, λοιπόν, θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου αύριο, τελευταία μέρα, ουσιαστικά, λειτουργίας του κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους. Να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Η “Χρυσή Αυγή” είναι μία οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν. Και ελπίζω ότι, τελικά, μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική. Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους. Και, ξέρετε, στην ψήφο τελικά στο κοινοβούλιο κρύβονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια».

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, επανέλαβε πως το δίλημμα είναι «αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω» και ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς, εφόσον επανεκλεγεί Πρωθυπουργός και σημείωσε: «Όπως δεσμεύτηκα το 2019 ότι θα μειώσω τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα έτσι και τώρα δεσμεύομαι ότι με τη δική μας πολιτική θα δείτε καλύτερες απολαβές και καλύτερους μισθούς, είτε δουλεύετε στον ιδιωτικό τομέα, είτε είστε αυτοαπασχολούμενοι, είτε είστε δημόσιοι υπάλληλοι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ