Λευκός Οίκος: Tη στήριξή του στα εποικοδομητικά βήματα Ελλάδας – Τουρκίας εξέφρασε ο Μπάιντεν

Tην στήριξή του στα εποικοδομητικά βήματα που έκαναν στην σχέση τους Ελλάδα και Τουρκία, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατα την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οι δυο πρόεδροι συζήτησαν επίσης «την σημασία της ενίσχυσης της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας ένταξης της Σουηδία στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό και της περαιτέρω ενίσχυσης της διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2024 στην Ουάσιγκτον».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τον πόλεμο στη Γάζα και ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την υποστήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την προστασία των αμάχων και την ανάγκη για έναν πολιτικό ορίζοντα για τον παλαιστινιακό λαό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ