Λαβρόφ: Ήθελαν να χυθεί αίμα

Λαβρόφ: Ήθελαν να χυθεί αίμα

 

«Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο ήθελαν να χυθεί αίμα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι διπλωμάτες μας πιστεύουν ότι ο στόχος αυτών που επιτέθηκαν στην πρεσβεία ήταν να την καταλάβουν. Υπάρχουν επίσης λόγοι που μας κάνουν να υποθέτουμε ότι ήθελαν να χυθεί αίμα», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης στην οποία μετείχαν εκατοντάδες άτομα, διαδηλωτές κατέβασαν τη ρωσική σημαία ενώ πέταξαν και βόμβα Μολότοφ. Οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της Ρωσίας και του Κρεμλίνου έριξαν αυγά στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής και ανέτρεψαν διπλωματικά αυτοκίνητα.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα διαμαρτυρήθηκε επίσημα στο Κίεβο για το “όργιο” αυτό.

«Όσον αφορά στο όργιο που οργάνωσαν τραμπούκοι με νεοναζιστικά συνθήματα  μια επίσημη νότα διαμαρτυρίας εστάλη στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να απαιτήσουμε οι ένοχοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν, καθώς και να καταβληθούν τα χρήματα για τις σοβαρές ζημιές», σημείωσε.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις δηλώσεις του ουκρανού ομολόγου του Αντρίι Ντεστσίστα, ο οποίος διακρίνεται σε βίντεο ανάμεσα στο οργισμένο πλήθος να προσπαθεί να καλέσει σε ειρηνική διαδήλωση και ο οποίος επανέλαβε ένα σύνθημα που έχει γίνει δημοφιλές στην Ουκρανία: “Ο Πούτιν είναι μ…..ς”.

«Αυτό που με άφησε κατάπληκτο είναι ότι ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Νεστσίτσα ενώθηκε με τους αυτοαποκαλούμενους διαδηλωτές κοντά στην πρεσβεία και είπε λόγια που υπερέβησαν τα όρια της ευπρέπειας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Δεν ξέρω πως θα είναι σε θέση να συζητήσει και να συνεργαστεί μαζί μας», πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Κιέβου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις διαδηλωτές που μετείχαν στα επεισόδια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ