Κρίσιμη συνάντηση για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ

Κρίσιμη συνάντηση για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο με ομάδα ηγετών κρατών της Κεντρικής Αμερικής για να συζητήσουν την εισροή μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Ότο Πέρεζ Μολίνα ο πρόεδρος της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντεζ και ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν θα συναντηθούν στις 25 Ιουλίου με τον Μπαράκ Ομπάμα για να συζητήσουν αυτό που ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζει «ανθρωπιστική κρίση» την είσοδο δηλαδή στις Ηνωμένες χιλιάδων μεταναστών πολλοί από τους οποίους είναι ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά.

Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών της Κεντρικής Αμερικής θα συζητήσουν το «πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι κεντρο-αμερικανικές κυβερνήσεις θα συνεργαστούν για την προώθηση της ασφαλούς, νόμιμης και εύρυθμης μετανάστευση σε ένα πνεύμα συνυπευθυνότητας» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι συνομιλίες θα περιλαμβάνουν επίσης την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια στην Κεντρική Αμερική για την «αντιμετώπιση των παραγόντων που προκαλούν τους πολίτες κρατών της Κεντρικής Αμερικής να πάρουν το ρίσκο του επικίνδυνου ταξιδιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Περισσότερα από 52.000 παιδιά έχουν συλληφθεί τους τελευταίους εννέα μήνες κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, κυρίως στην πολιτεία του Τέξας. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά φέρεται ότι προέρχονται από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ και προσπαθούν να ξεφύγουν από την αναγκαστική ένταξή τους σε ένοπλες συμμορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ