Κορονοϊός-Τραμπ: «Με θεωρώ πρόεδρο εν καιρώ πολέμου» – Στοπ σε εξώσεις και κατασχέσεις ακινήτων

Την αναστολή των εξώσεων και των κατασχέσεων ακινήτων, έως τα τέλη του Απριλίου, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η αμερικανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τονίζει πως ο ίδιος αισθάνεται ως «πρόεδρος εν καιρώ πολέμου».

«Με θεωρώ, με κάποιον τρόπο, ως έναν πρόεδρο σε καιρό πολέμου. Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγουμε, πρόκειται για μια πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση» δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται «σε πόλεμο με τον κινεζικό ιό», επαναλαμβάνοντας τη φράση με την οποία περιγράφει τον νέο κορονοϊό, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον Δεκέμβριο, παρά τις διαμαρτυρίες του Πεκίνου.

Σενάρια για 20% αύξηση της ανεργίας

Στο οικονομικό επίπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά πως η υπόθεση ότι το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί σε 20% στις ΗΠΑ εξαιτίας των ζημιών που θα προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 είναι απλά «το χειρότερο από τα πιο ζοφερά σενάρια». Το ποσοστό 20% αναφέρθηκε χθες από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ενώπιον βουλευτών του Κογκρέσου προκειμένου να τους πείσει να στηρίξουν το σχέδιο εκταμίευσης περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση Τραμπ. Ένα ποσοστό 20% θα ήταν το διπλάσιο σε σύγκριση με αυτό που γνώρισαν οι ΗΠΑ το 2009, ως συνέπεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και σχεδόν εξαπλάσιο από το σημερινό ποσοστό ανεργίας που είναι 3,5%.

Σχετικά με την αναστολή των εξώσεων και των κατασχέσεων ακινήτων έως τα τέλη Απριλίου δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες. Αναφορικά με τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, ο Τραμπ είπε πως ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ξανανοίξει σε 30 ημέρες. Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των βόρειων συνόρων των ΗΠΑ (με τον Καναδά) “για τις μη αναγκαίες μετακινήσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ