Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Αργεντινή

Ένας 64χρονος άνδρας πέθανε στο Μπουένος Άιρες χθες Σάββατο αφού είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, στον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εξαιτίας του ιού στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το θύμα, με καταγωγή από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, είχε «ιστορικό διαβήτη, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και νεφρικής ανεπάρκειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιεύτηκε, νοσηλεύτηκε σστις 4 Μαρτίου, μετά από συμβουλή γιατρού, έχοντας συμπτώματα πυρετού, βήχα και πονόλαιμου, όπως είχε περιγράψει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Ευρώπη στις 25 Φεβρουαρίου και ανέφερε ότι άρχισε να βιώνει τα πρώτα συμπτώματα στις 28 του ίδιου μήνα. Το υπουργείο δεν διευκρίνισε ποια χώρα είχε επισκεφθεί.

Η Αργεντινή έχει επιβεβαιώσει οκτώ κρούσματα του ιού.

Ο θάνατος του 64χρονου είναι ο πρώτος στη χώρα και ο πρώτος σε όλη τη Λατινική Αμερική. Η Παραγουάη, η Κολομβία, η Χιλή και το Περού ανακοίνωσαν τις πρόσφατες μέρες τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 στις χώρες τους, ενώ η Βραζιλία επιβεβαίωσε νέες περιπτώσεις μολύνσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ