Κωνσταντινούπολη: Γυναίκα από τη Συρία η κύρια ύποπτη για την επίθεση – Υπό κράτηση 46 άτομα

Η Αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε σήμερα πως έχει θέσει υπό κράτηση 46 άτομα σε σχέση με την επίθεση που έγινε την Κυριακή στην καρδιά της πόλης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από Κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειοδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η Αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο που πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συνδέεται με Κούρδους μαχητές, αλλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος είπε στο Reuters πως, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ διέρρευσαν φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης της γυναίκας με τη μαντήλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ