Κόλαση στη Λβιβ: Πυραυλική επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις – Τουλάχιστον πέντε τραυματίες

Πυραυλικές επιθέσεις πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, ενώ κατά τους βομβαρδισμούς επλήγη αποθήκη καυσίμων ξα φέρεται να τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Δύο πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Λβιβ στη δυτική Ουκρανία το Σάββατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, έγινε γνωστό από τον περιφερειακό κυβερνήτη Μαξίμ Κοζίτσκι, ενώ οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της πρώτης επίθεσης, όπως όλα δείχνουν, εντός των ορίων της πόλης.

«Σήμερα, δύο στρατηγικής σημασίας υποδομές επλήγησαν», είπε ο Μαξίμ Κοζίτσκι, στη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου, την οποία διέκοψαν οι σειρήνες συναγερμού.

«Η μία εξ αυτών ήταν μια αποθήκη καυσίμων μέσα στην πόλη της Λβιβ, σε μια κατοικημένη περιοχή και η δεύτερη είναι ένας στρατιωτικός χώρος, ένα εργοστάσιο που βρίσκεται επίσης σε κατοικημένη περιοχή», εξήγησε, αναφέροντας πως αυτοί οι χώροι επλήγησαν από δύο βομβαρδισμούς ο καθένας.

«Πέντε άνθρωποι στο πρώτο σημείο χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός κι ότι μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο δεύτερο σημείο σβήνεται.

«Με τα σημερινά πλήγματα, οι επιτιθέμενοι θέλουν να πουν «καλημέρα» στον πρόεδρο Μπάιντεν που βρίσκεται στην Πολωνία», δήλωσε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίγι Σαντόβι.

Ο δήμαρχος της Λβιβ δήλωσε πως ακόμη ένας πύραυλος έπληξε την πόλη στη δυτική Ουκρανία σήμερα, λίγο αφότου δύο πύραυλοι πλήξουν τα περίχωρά της.

Ο δήμαρχος Αντρίγι Σαντόβιγι είπε πως σημειώθηκε μία ακόμη επιδρομή. «Ένας ακόμη πύραυλος έπληξε το Λβιβ», έκανε γνωστό σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές σημείο της επίθεσης. Είπε πως ο βομβαρδισμός κατέστρεψε υποδομές, όχι όμως πολυκατοικίες.

Νωρίτρα δημοσίευσε ένα βίντεο στο Telegram, στο οποίο διακρίνεται σε ένα σχολείο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, από τον δεύτερο χώρο που επλήγη. «Τα παράθυρα έχουν σπάσει, όμως όλοι είναι ζωντανοί και αυτό είναι το σημαντικότερο», είπε.

«Τα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων στην πόλη του Λβιβ είναι μια απόπειρα εκφοβισμού των Ουκρανών, των διπλωματών των δημοκρατικών χωρών που βρίσκονται στην πόλη», εκτιμά ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας Αντρίγι Ιέρμακ στο Telegram.

Το Λβιβ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία, είχε μέχρι στιγμής σχετικά γλυτώσει από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες που έχουν ισοπεδώσει ουκρανικές πόλεις σε κοντινότερη απόσταση με τη Ρωσία, από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

Όμως, οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σήμερα, αφότου δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα.

«Σημειώθηκαν δύο βομβαρδισμοί εντός των ορίων της πόλης Λβιβ», είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης λίγο μετά σε μια διαδικτυακή ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενος έναν πρώτο απολογισμό.

«Μείνετε στα καταφύγια! Μην βγαίνετε στους δρόμους!», συμπλήρωσε.

Σε ανάρτηση στο twitter, ο δήμαρχος της Λβιβ Αντρίγι Σαντόβιγι έγραψε πως από τις επιδρομές δεν επλήγησαν πολυκατοικίες, αλλά υποδομές ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε μια βιομηχανική εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN, στις 4.30 ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις, σήμαναν σειρήνες ενώ περίοικοι ανέφεραν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι μέσα στον αστικό ιστό, σε βιμοχανικό εργοστάσιο στην περιοχή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ