Κίντλερ: “Η αύξηση του ΦΠΑ επιδρά υφεσιακά”

Πρέπει να βρεθεί άμεσα συμφωνία, γιατί ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος και το ενδεχόμενο Grexit θα ήταν το χειρότερο.

Αυτό το μήνυμα στέλνει από τις συχνότητες της Γερμανικής Ραδιοφωνίας (DLF) ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ, εκπρόσωπος των Πρασίνων σε θέματα προϋπολογισμού.

Από την άλλη ο γερμανός βουλευτής θεωρεί ότι το σχέδιο συμφωνίας χρήζει βελτιώσεων καθώς δεν λύνει τα δομικά προβλήματα της Ελλάδας, ούτε δίνει ώθηση στην οικονομία.

Τέλος στην υστερία των εμβασμάτων

«Νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται και από την πλευρά των δανειστών και του Eurogroup που έδωσαν μεγάλη βαρύτητα σε μικρής πνοής μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης με υφεσιακό χαρακτήρα, δηλαδή συνέχιση της πολιτικής λιτότητας.

Για παράδειγμα ο ΦΠΑ. Νομίζω ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να μεταρρυθμιστεί. Αλλά άμεση αύξηση σε τομείς σημαντικούς για την οικονομία επιδρά υφεσιακά και δεν θα οδηγήσει στο να σταθεί κάποτε η οικονομία και πάλι στα πόδια της και να αναπτυχθεί».

Ο Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί τέλος στην υστερία των εμβασμάτων και να αντικατασταθεί με μια μεσοπρόθεσμη λύση, όπου δύο στοιχεία θα έχουν σημασία, από την μια αναδιάρθρωση του χρέους, με τη μορφή ανταλλαγής ομολόγων με τη μεσολάβηση του μηχανισμού στήριξη ESM και από την άλλη να δοθεί τέλος στην λιτότητα και να γίνει μια δικαιότερη ατζέντα μεταρρυθμίσεων, όπως σωστή εξυγίανση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Die Welt: Η διαμάχη για την Ελλάδα βαραίνει τη σύνοδο κορυφής

WSJ: Το «εύθραυστο» τραπεζικό σύστημα «μπλοκάρει» τις κινήσεις του Τσίπρα

Handelsblatt: Αγωνιώδης αναζήτηση… συμβιβασμού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ