Κίνα: Σχεδόν 37 εκατ. μολύνσεις από κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα

Έπειτα από τρία χρόνια αυστηρού ελέγχου του κορονοϊού, ο ιός σαρώνει την Κίνα. Σχεδόν 37 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στην Κίνα σε μία μόνο ημέρα, καθιστώντας την επιδημία ιού της χώρας τη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Τουλάχιστον 155 γονίδια έχουν εμφανιστεί αυθόρμητα στο ανθρώπινο γονιδίωμα

Πρακτικά από μια εσωτερική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας αποκάλυψαν ότι έως και 248 εκατομμύρια άνθρωποι – σχεδόν το 18% του πληθυσμού της Κίνας – προσβλήθηκαν από τον ιό τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, σε μια έκρηξη κρουσμάτων που άρχισε στο Πεκίνο και εξαπλώνεται σε αγροτικές περιοχές, ανέφερε το Bloomberg News. Περίπου 37 εκατομμύρια μπορεί να ήταν φορείς του ιού στις 20 Δεκεμβρίου.

Δεν είναι σαφές πώς οι Κινέζοι αξιωματούχοι υγείας έφτασαν σε αυτή την εκτίμηση. Το δίκτυο των θαλάμων για PCR τεστ της χώρας σταμάτησε τη λειτουργία του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Κίνα – «Δώστε πληροφορίες για το νέο κύμα κορονοϊού»
άνθρωποι με μάσκες για τον κορονοϊό στην Κίνα
Πηγή: New York Post

Εάν είναι ακριβείς, οι νέοι αριθμοί ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ των 4 εκατομμυρίων μολύνσεων τον Ιανουάριο του 2022.

Τα νέα στοιχεία θα αυξήσουν τις ανησυχίες ότι ο COVID είναι ανεξέλεγκτος μετά την άρση των περιορισμών καραντίνας από την κομμουνιστική κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικού COVID» νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σημείωσαν οι Times του Λονδίνου.

Κορονοϊός: Το χάπι της Merck δεν μειώνει τους θανάτους ή τις νοσηλείες αλλά επιταχύνει την ανάρρωση – Νέα έρευνα

Οι κάτοικοι της Κίνας δεν υποχρεούνται πλέον να αναφέρουν τα θετικά αποτελέσματα των εξετάσεων τους και το καθεστώς του προέδρου Xi Jinping δεν δημοσιεύει πλέον τον καθημερινό αριθμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

θάλαμοι για κορονοϊό
Πηγή: New York Post
φορείο ασθενούς κορονοϊού
Πηγή: New York Post

Ο Chef Qin, επικεφαλής οικονομολόγος της MetroDataTech, δήλωσε στο Bloomberg News ότι τα κύματα επαναλειτουργίας [μετά την εφαρμογή της πολιτικής μηδενικού-Covid] πιθανότατα θα κορυφωθούν το χρονικό διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου και μπορεί να ευθύνονται για δεκάδες εκατομμύρια καθημερινές μολύνσεις.

Ο Χου Σιτζίν, ο πρώην αρχισυντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times, μοιράστηκε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τη χώρα να προχωρήσει εν μέσω της τρομακτικής αύξησης των μολύνσεων.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τομέα των υπηρεσιών όπως ο τουρισμός να αποδεκατιστεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε περισσότερους ανθρώπους να χάσουν δουλειές ή μισθούς», έγραψε. «Δεν μπορούμε να έχουμε παιδιά που δεν μπορούν να πάνε σχολείο με κανονικό τρόπο ή οικογένειες που δεν μπορούν να επανενωθούν στις διακοπές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ