Κιμ Γιονγκ Ουν: H Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν δεχθεί απειλή

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυσε απειλές και προειδοποιήσεις κατά των αντιπάλων της Βορείου Κορέας λέγοντας πως η χώρα του θα προχωρήσει ταχέως στην ενίσχυση των πυρηνικών όπλων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που προκληθεί.

Τη Δευτέρα το βράδυ διοργανώθηκε στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα, κατά την οποία παρουσιάστηκαν ισχυρά οπλικά συστήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των αντιπάλων της Βόρειας Κορέας. Η παρέλαση αυτή σηματοδότησε την 90ή επέτειο του στρατού της Βορείου Κορέας – τη ραχοκοκαλιά του απολυταρχικού καθεστώτος της οικογένειας Κιμ- και πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που η οικονομία της χώρας δέχεται ισχυρά πλήγματα τόσο από την πανδημία όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ αλλά και από την κακοδιαχείριση του καθεστώτος.

Τα σχόλια του Κιμ Γιονγκ Ουν υποδηλώνουν ότι η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει τις προκλητικές δοκιμές όπλων σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης ώστε να αποσπάσει παραχωρήσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Φωτογραφίες και πλάνα που δημοσίευσαν τα κρατικά Μέσα απεικονίζουν τον Κιμ ντυμένο στα λευκά, να χαμογελά πλατιά και να χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος από το μπαλκόνι. Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του Ρι Σολ Τζου και άλλα κορυφαία στελέχη.

«[Εμείς] θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων του κράτους μας με την ταχύτερη δυνατή ταχύτητα», είπε ο Κιμ στους στρατιώτες του και στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για την παρέλαση στην πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Ο ηγέτης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ επανέλαβε τη δήλωσή του ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προληπτικά τα πυρηνικά της όπλα σε περίπτωση απειλής από επιθέσεις και ζήτησε οι πυρηνικές δυνάμεις να είναι πλήρως προετοιμασμένες να «χρησμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή».

«Η θεμελιώδης αποστολή των πυρηνικών μας δυνάμεων είναι να αποτρέψουν έναν πόλεμο, αλλά τα πυρηνικά μας δεν μπορούν ποτέ να περιοριστούν στην απλή αποστολή αποτροπής πολέμου ακόμη και σε μια στιγμή που δημιουργείται μια κατάσταση την οποία δεν επιθυμούμε καθόλου σε αυτή τη γη», δήλωσε ο Κιμ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως “αν οποιεσδήποτε δυνάμεις προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα θεμελιώδη συμφέροντα του κράτους μας, οι πυρηνικές δυνάμεις μας θα πρέπει να ολοκληρώσουν αποφασιστικά την απροσδόκητη δεύτερη αποστολή τους», η οποία θα οδηγούσε στον αφανισμό του κάθε εισβολέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ