Κίεβο: Το συγκλονιστικό βίντεο με τα παιδιά στα καταφύγια – Τα τραγούδια που καλύπτουν τον ήχο από τις σειρήνες

Όταν ηχούν οι σειρήνες  στο Κίεβο, όλοι κατεβαίνουν στα καταφύγια. Εκεί η ζωή συνήθως αλλάζει. Οι ενήλικες μπορούν, ίσως, να το διαχειριστούν. Τα μικρά παιδιά όμως είναι αλλιώς.

Στο συγκεκριμένο γυμνάσιο στο Κίεβο όταν ήχησαν οι σειρήνες, τα παιδιά κατέβηκαν στο καταφύγιο του σχολείου. Και πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι τα παιδιά να τραγουδούν. Όχι μόνο για να διαχειριστούν τον κενό χρόνο του καταφυγίου, αλλά και για να καλύπτεται κάπως ο ήχος από τις σειρήνες που συνεχίζουν να ηχούν. Τα παιδιά έμειναν εκεί σχεδόν δύο ώρες, τραγουδώντας.

Συνήθως, τα τραγούδια είναι πατριωτικά, για να αναπτερώνεται το ηθικό. Στο αποκλειστικό βίντεο που παρουσιάζει σήμερα το enikos.gr τα παιδιά τραγουδούν και οι στίχοι  του τραγουδιού θυμίζουν  δύο μεταπολεμικά ελληνικά εμβατήρια το «Πάνω κει στις Πίνδου μας τις κορφές» και το «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Οι στίχοι λένε:

«Καθώς το μαύρο σύννεφο απλώνεται στη χώρα, εχθροί μιλιούνια στα σύνορα πληθαίνουν. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το σπίτι μας όσο ποτέ άλλοτε! Ξέρω ότι η χώρα μου ποτέ δεν πεθαίνει! Ένας άγγελος τη σηκώνει με τα φτερά του στον ουρανό! Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, είμαστε όλοι μαζί, στη Γη μας!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ