Κίεβο: Επίθεση τις επόμενες 24-96 ώρες – Η ανάλυση για τις κινήσεις της Ρωσίας

Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

Το αμερικανικό στρατιωτικό thinktank πιστεύει ότι «οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα ανατολικά, βορειοδυτικά και δυτικά προάστια του Κιέβου για μια επίθεση στην πρωτεύουσα τις επόμενες 24-96 ώρες».

Οι ρωσικές δυνάμεις, που μαστίζονται από προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης, δεν προχώρησαν σχεδόν καθόλου πρόσφατα, αλλά το Ινστιτούτο σημειώνει ότι «έρχονται προμήθειες και ενισχύσεις καθώς πραγματοποιούν επιθέσεις πυροβολικού, αέρος και πυραύλων για να αποδυναμώσουν την άμυνα και να εκφοβίσουν τους υπερασπιστές πριν από μια τέτοια επίθεση».

Αυτό θα μπορούσε να προαναγγέλλει την έναρξη μιας κρίσιμης στιγμής στον πόλεμο, γράφουν οι αναλυτές στην τελευταία τους καθημερινή επισκόπηση.

“Είναι πολύ νωρίς για να μετρήσουμε την πιθανή αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε ρωσικής προσπάθειας να ολοκληρώσει την περικύκλωση του Κιέβου ή να καταλάβει την πόλη αυτή τη στιγμή. Εάν τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να ανεφοδιάσουν, να αναδιοργανώσουν και να σχεδιάσουν σκόπιμες και συντονισμένες ταυτόχρονες επιχειρήσεις κατά μήκος των διαφόρων αξόνων προέλασης γύρω και προς την πρωτεύουσα, μπορεί να είναι πιο επιτυχημένες σε αυτή την επιχείρηση από ό,τι σε προηγούμενες επιχειρήσεις” τονίζεται.

Οι επιχειρήσεις κοντά στο Κίεβο τις τελευταίες 72 ώρες δεν πρόσφεραν αρκετά στοιχεία για να αξιολογηθεί αυτή η πιθανότητα.

Τα ρωσικά στρατεύματα στη νότια Ουκρανία συνεχίζουν να μοιράζουν τις προσπάθειές τους μεταξύ επιθέσεων προς τα δυτικά προς το Μικολάγιεβ και την Οδησσό, τις επιθέσεις βόρεια προς τη Ζαπορίζια και τις επιθέσεις προς τα ανατολικά προς τη Μαριούπολη και το Ντονμπάς. Η αποτυχία εστίασης σε οποιαδήποτε γραμμή προέλασης πιθανότατα παρεμπόδισε τις ρωσικές επιχειρήσεις και πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει, σύμφωνα με την ανάλυση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ