Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι επιτίθεται στον ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι επιτίθεται στον ανθρωπιστικό διάδρομο, κοντά στη Μαριούπολη, παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός προκειμένου να φύγουν οι άμαχοι. Είχε προηγηθεί ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων με την αντιπροσωπεία της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν σέβεται τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Μαριούπολη. “Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση ακριβώς προς την κατεύθυνση του ανθρωπιστικού διαδρόμου”, κατήγγειλε το υπουργείο μέσω της σελίδας του στο Facebook και υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός “δεν άφησε τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους να εγκαταλείψουν την πόλη”.

Κίεβο υπουργείο Άμυνας

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε ότι 30 λεωφορεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς την πολιορκημένη Μαριούπολη προκειμένου να παραλάβουν αμάχους, που θα απομακρυνθούν από την πόλη μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τα ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη. Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση, υπογράμμισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ρωσικές δυνάμεις πυροβολούν προς την κατεύθυνση μιας οδού, που έχει διατεθεί για την ανθρωπιστική αρωγή. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, τη Δευτέρα, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Σούμι, μίας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ. βορειοανατολικά του Κιέβου. “Τα πτώματα 21 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ανακαλύφθηκαν” στο σημείο όπου έγινε η αεροπορική επίθεση, ανέφερε η περιφερειακή εισαγγελία στη σελίδα της στο Facebook. Ο προηγούμενος απολογισμός, που είχε ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες διάσωσης, έκανε λόγο για εννέα νεκρούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ