Κι όμως μιλάει σοβαρά: Ο Μαδούρο θα εφαρμόσει το… «πλάνο-κουνέλι» για να κατατροπώσει τους ιμπεριαλιστές – ΦΩΤΟ

Θα ήταν για γέλια αν δεν επρόκειτο για τη θλιβερή πραγματικότητα και έναν ολόκληρο λαό που, κυριολεκτικά, λιμοκτονεί. Ο σοσιαλιστής δικτάτορας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο παρουσίασε το πρωτοποριακό σχέδιο με την ονομασία… «πλάνο-κουνέλι» ως λύση για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα του.

Ο αυταρχικός αριστερός πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να αντιμετωπίσουν τον «οικονομικό πόλεμο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων»… εκτρέφοντας και τρώγοντας κουνέλια.

Το κρέας στη Βενεζουέλα είναι τόσο δυσεύρετο που πολλοί κάνουν επιδρομές σε ζωολογικούς κήπους και σκοτώνουν τα ζώα για να τα φάνε. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «κακό αστείο», ωστόσο, το χειρότερο -για τους πολίτες πάντα και όχι για την νομενκλατούρα του σοσιαλιστικού καθεστώτος που ζει πλουσιοπάροχα- είναι ότι ο Μαδούρο … το λέει στα σοβαρά…

Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας παρουσίασε την ιδέα του στην κρατική τηλεόραση, δηλώνοντας ότι «το πλάνο-κουνέλι» εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, επειδή τα κουνέλια αναπαράγονται… «σαν κουνέλια».

Η κυβέρνηση Μαδούρο, ανάμεσα σε όλα αυτά τα σουρεαλιστικά, παραδέχθηκε ότι η εφαρμογή του πλάνου αντιμετωπίζει ένα μείζον πρόβλημα!

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Φρέντι Μπερνάλ, πολλοί Βενεζουελάνοι, οι οποίοι στο παρελθόν έλαβαν μικρά κουνέλια προς εκτροφή από το κράτος, τους έβαλαν… φιόγκους και τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους μάλιστα και ονόματα- γεγονός που “απογοήτευσε την κυβέρνηση”.

Εκτινάσσοντας το επίπεδο της γελοιότητας σε δυσθεώρητα ύψη, ο Μπερνάλ κάλεσε τους πολίτες να δουν τα κουνέλια ως… «ασπίδες κατά του οικονομικού πολέμου» που, κατά τον ίδιο, δέχεται η χώρα από το εξωτερικό.

Δήλωσε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι «χρειαζόμαστε μια καμπάνια στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα κινούμενα σχέδια, παντού, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι τα κουνέλια δεν είναι κατοικίδια, αλλά… 2,5 κιλά κρέας».

Πηγή πληροφοριών: Reuters, CNN, Protothema,

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ