Κέβιν Σπέισι: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για άλλα επτά σεξουαλικά αδικήματα

Ο Κέβιν Σπέισι θα κατηγορηθεί για επτά ακόμη σεξουαλικά αδικήματα, που αφορούν στο ίδιο θύμα, εξέλιξη που αυξάνει την πίεση για έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ.

Σήμερα, η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος της Βρετανίας δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πρώην σταρ του «House of Cards» είναι τρεις για άσεμνη επίθεση, τρεις για σεξουαλική επίθεση και μία για πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συγκατάθεση. Οι κατηγορίες αφορούν περιστατικά, που συνέβησαν το χρονικό διάστημα μεταξύ 2001 και 2004.

Η εισαγγελική αρχή ενέκρινε τις κατηγορίες έπειτα από «εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της», δήλωσε η Rosemary Ainslie, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος CPS.

Ο 63χρονος Κέβιν Σπέισι, στην εμφάνισή του στο δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο, αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες πριν από μια δεκαετία ή περισσότερο. Αυτός ο ισχυρισμός αφορούσε τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για την πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς την συγκατάθεσή του.

Ο δικαστής Mark Wall όρισε ως ημερομηνία για την έναρξη της δίκης την 6η Ιουνίου 2023 και διευκρίνισε ότι θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός διηύθυνε το θέατρο Old Vic του Λονδίνου την περίοδο μεταξύ 2004 και 2015.

Ο Σπέισι, ο οποίος έχει κατοικίες στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ, έλαβε εγγύηση και του επετράπη να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από μια προκαταρκτική ακρόαση που έλαβε χώρα τον Ιούνιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ