Κέβιν Σπέισι: Δήλωσε αθώος για τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανδρών – Παραπέμπεται σε δίκη

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κέβιν Σπέισι δήλωσε σήμερα αθώος για τις καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης που φέρεται να διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 62χρονος που πρωταγωνίστησε στη σειρά House of Cards του Netflix και στις ταινίες American Beauty and The Usual Suspects, κατηγορείται για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε τρεις άνδρες στο Λονδίνο και το Gloucestershire μεταξύ 2005 και 2013, ενώ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic.

Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση διεισδυτικής σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συναίνεση.

Ο Σπέισι δήλωσε αθώος και τώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει μια δίκη τριών έως τεσσάρων εβδομάδων από τις 6 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Ο πρώην σταρ του Χόλιγουντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι «αρνείται σθεναρά» τους ισχυρισμούς των τριών ανδρών, οι οποίοι είναι τώρα από 30 έως και 40 ετών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις καταγγελίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι

“Ο Κέβιν Σπέισι Φόουλερ, 62 ετών (26.07.1959) κατηγορήθηκε επίσημα σήμερα (Δευτέρα 13 Ιουνίου) με τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του”, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ο πρώτος καταγγέλλων δήλωσε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από το διάσημο ηθοποιό δύο φορές το Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο.

Ο δεύτερος άνδρας τον καταγγέλλει κι εκείνος ότι είχε δύο δυσάρεστες συναντήσεις μαζί του. Την πρώτη φορά δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008 από τον ηθοποιό, ενώ τη δεύτερη τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Ο τρίτος άνδρας τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στο Γκλόστερσαιρ, τον Απρίλιο του 2013.  Τα ονόματα των ανδρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Σπέισι φέρονται να τελέστηκαν την περίοδο μεταξύ των ετών 2005 και 2013.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ