Κέρι: Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την προσφυγική κρίση

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει μετανάστες από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική που συρρέουν στην Ευρώπη, αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί πρόσφυγες σε μόνιμη βάση, δήλωσε σε συνέντευξη του στο αμερικανό μέσο ενημέρωσης Huffington Post ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

«Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα για να προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Κέρι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η μεταναστευτική κρίση υπογραμμίζει την ανάγκη για τις χώρες «να αντιμετωπίσουν την πηγή του προβλήματος» και να αποτρέψουν τις μαζικές εξόδους ανθρώπων από την αρχή.

Σε ερώτηση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν με το να δεχτούν πρόσφυγες, ο αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε πως «δεν συζητά για την αποδοχή (μεταναστών) σε μια μόνιμη βάση», ενώ σημείωσε πως οι ΗΠΑ ήδη έχουν ανοίξει προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

«Ελπίζω πως αυτή η κρίση θα αφυπνίσει αρκετές χώρες να εστιάσουν περισσότερο» στις υποβόσκουσες αιτίες της μεταναστευτικής κρίσης, κατέληξε ο Κέρι.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ανέφερε πως η Ουάσινγκτον δεν σχεδιάζει να προβεί σε οποιεσδήποτε αλλαγές στην μεταναστευτική της πολιτική για να επιτρέψει σε πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή να εισέλθουν στις ΗΠΑ. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν: Θα μείνω για πάντα δίπλα στους δικούς μου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μπομπ Γκέλντοφ προσφέρεται να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ