«Καρφιά» από πρώην στέλεχος της Twitter: «Το μέσο δεν είναι πιο ασφαλές με τον Μασκ»

Αιχμές κατά του Έλον Μασκ αφήνει ο Γιοελ Ροθ πρώην υπεύθυνος αξιοπιστίας και ασφάλειας της Twitter Inc,. καθώς όπως δήλωσε, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πιο ασφαλής υπό το νέο ιδιοκτήτη της. Ο Ροθ προειδοποίησε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την παραίτησή του τον προηγούμενο μήνα, ότι η Twitter δεν διαθέτει πλέον αρκετό προσωπικό για τις εργασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Αν o Μασκ καταστρέψει το Twitter, οι μόνοι που θα χαρούν θα είναι οι δικτάτορες και οι εγκληματίες πολέμου

Το πρώην στέλεχος της Twitter είχε αναφέρει σε μία ανάρτησή του ότι με την εφαρμογή ορισμένων μέτρων, η ασφάλεια του Twitter είχε βελτιωθεί υπό τη διοίκηση του δισεκατομμυριούχου.

Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε μία χθεσινή εκδήλωση του ιδρύματος Knight Foundation, αναφορικά με το αν ο ίδιος αισθάνεται το ίδιο για την ασφάλεια του Twitter, ο Ροθ απάντησε: “Όχι”.

Μασκ: Παροχή «αμνηστίας» σε αποκλεισμένους χρήστες του Twitter

Ο Ροθ ήταν ένας βετεράνος του Twitter που βοήθησε τη διοίκηση της εταιρείας στη λήψη μιας σειράς σοβαρών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για τη μόνιμη αναστολή χρήσης του λογαριασμού του πιο διάσημου χρήστη του Twitter, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί την προηγούμενη χρονιά.

Η αποχώρησή του προκάλεσε περαιτέρω σύγχυση στους διαφημιστές, αρκετοί από τους οποίους αποχώρησαν από το Twitter, μετά την κίνηση του Μασκ να απολύσει το 50% του προσωπικού συμπεριλαμβανομένων και αρκετών που είχαν εμπλοκή στη διαχείριση του περιεχομένου των αναρτήσεων.

Πανηγυρίζει ο Μασκ για το ρεκόρ του Twitter – Έχουμε 20.000 μηνύματα το δευτερόλεπτο για το Μουντιάλ

Πριν από την ανάληψη της διοίκησης του Twitter από τον Μασκ περίπου 2.200 άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο, είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους στη διαχείριση του περιεχομένου των αναρτήσεων του Twitter, σύμφωνα με τον Ροθ. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πλέον τον αριθμό των ανθρώπων που ασχολούνται με τη διαχείριση του περιεχομένου, μετά από την εξαγορά, καθώς η σχετική λίστα έχει απενεργοποιηθεί.

Το Twitter υπό τον Μασκ άρχισε να αποκλίνει από την εφαρμογή γραπτών, αλλά και δημοσίως διαθέσιμων πολιτικών σχετικά με τη λήψη αποφάσεων που έχουν ως σημείο αναφοράς το περιεχόμενο των αναρτήσεων και λαμβάνονται μονομερώς από τον Μασκ. Ο Ροθ επικαλέστηκε την πρακτική αυτή, ως ένα λόγο που τον οδήγησαν στη λήψη της απόφασης για την αποχώρησή του από την εταιρεία.

«Ένα από τα όρια που είχα θέσει ήταν η περίπτωση κατά την οποία το Twitter θα υποτάσσονταν σε δικτατορικά διατάγματα αντί της εφαρμογής πολιτικών… δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για εμένα στο ρόλο μου, για να κάνω αυτό που έκανα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η επιστροφή της προνομιακής συνδρομής Twitter Blue, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για την επιβεβαίωση της ταυτότητας χρήσης του λογαριασμού τους, ενεργοποιήθηκε παρά τις προειδοποιήσεις και τις συμβουλές από την ομάδα ασφάλειας και αξιοπιστίας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ροθ.

Την ενεργοποίηση της αναφερόμενης υπηρεσίας πολιόρκησαν αμέσως οι κάτοχοι πλασματικών προφίλ με πλασματικούς λογαριασμούς μεγάλων εταιριών όπως η Eli Lilly, η Nestle και η Lockheed Martin.

Ο Ροθ δήλωσε χθες ότι διέπραξε σφάλμα με τον περιορισμό της διάδοσης ενός άρθρου της εφημερίδας “The New York Post” το οποίο περιείχε σχόλια για τον γιο του τότε υποψηφίου για την προεδρία Τζο Μπάιντεν, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ωστόσο, ο ίδιος υπερασπίστηκε την απόφαση που έλαβε η Twitter για την μόνιμη απενεργοποίηση του λογαριασμού του Τραμπ υπό την απειλή της πρόκλησης βίας, μετά την δραματική εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

«Είδαμε το πιο ξεκάθαρο πιθανό παράδειγμα για το πως θα είναι η εξέλιξη όταν τα πράγματα απενεργοποιούνται από το διαδίκτυο», είπε ο Ροθ. «Είδαμε ανθρώπους νεκρούς στο Καπιτώλιο».

Ο Μασκ ανέφερε στο Twitter στις 19 Νοεμβρίου ότι ο λογαριασμός του Τραμπ θα αποκατασταθεί, μετά τη θετική άποψη που εξέφρασε μία μικρή πλειοψηφία, σε μία δημοσκόπηση του Twitter που προκάλεσε έκπληξη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ