«Κάποια στιγμή θα μας επιτεθεί η Β.Κορέα»

«Κάποια στιγμή θα μας επιτεθεί η Β.Κορέα»

Πεπεισμένοι ότι θα κάνουν πράξη τις απειλές τους προς τις Η.Π.Α και θα προχωρήσουν σε επίθεση, δηλώνουν στο CNN Aμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN και τα όσα δηλώνει αμερικανός αξιωματούχος, «η Βόρεια Κορέα που εξαπολύει ρητορικές κατηγορίες πως οι ΗΠΑ την εξωθεί σε πόλεμο, μπορεί να σχεδιάζει επίθεση με πυραύλους προς τις Η.Π.Α».

«Η επίθεση αυτή, μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες η εβδομάδες, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν πρόκειται για κάποιο τεστ, για κανονική επίθεση», συμπληρώνει.

Μάλιστα, την συγκεκριμένη πεποίθηση, ήρθαν να ενισχύσουν τα λεγόμενα του Νοτιοκορεάτη Υπουργού Άμυνας, Κιμ Κουάν Τζίν, ότι οι Βορειοκορεάτες μετέφεραν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, στην ανατολική ακτή, είτε για κάποια δοκιμή είτε για στρατιωτική επιχείρηση.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε, η τοποθέτηση των πυραύλων δεν φαίνεται ότι στοχεύουν τις ΗΠΑ.

Πάντως οι διαστάσεις που έχει πάρει η ενδεχόμενη επίθεση της Βόρειας Κορέας προς τις ΗΠΑ, οδηγούν στον διχασμό τις αμερικανικές Αρχές. Και αυτό διότι υπάρχουν αρκετοί που «βλέπουν» πιθανό το ενδεχόμενο να γίνουν πράξη οι απειλές, άποψη η οποία δεν εκφράζεται δημόσια προς το παρών, ενώ την ίδια ώρα, υπάρχει και η πεποίθηση, ότι όλα όσα ανακοινώνονται από την Β. Κορέα, γίνονται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, στην προσπάθεια του Κιμ Γιονκ Ουν να αποδείξει ότι είναι δυναμικός ηγέτης και δε διστάζει να τα βάλει με τις ΗΠΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ