Καμίλα: Γιατί λέγεται «Βασιλική σύζυγος»

Ένας μεγάλος συμβιβασμός που έγινε πριν από χρόνια, βοήθησε στο να ζήσει επίσημα ο τότε πρίγκιπας Κάρολος τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, με την Καμίλα.

Καθώς ο πρώτος του γάμος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ποτέ δεν ήταν ανέφελος, ο Κάρολος ζούσε πάντα με κάτι ανεκπλήρωτο μέσα του, γιατί όπως όλα έδειχναν η Καμίλα Πάρκερ ήταν ο μεγάλος του έρωτας. Αλλά η Βρετανία λάτρευε την ξανθιά μελαγχολική πριγκίπισσα και τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ο χωρισμός του ζεύγους προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στους Βρετανούς.

Οι φήμες ότι ο Κάρολος ήταν σε σχέση με την Καμίλα σχεδόν εξόργισαν τους Βρετανούς.  Μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, όλα άλλαξαν. Ο Κάρολος δεν είχε κανένα λόγο να κρύβεται.

Και τώρα όμως όλα άλλαξαν και πρώτα πρώτα τα ονόματα.  Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄». Τη σχετική ανακοίνωση έκανε επίσημα η μέχρι πρότινος επίσημη κατοικία του καρόλου, το Clarence House.

Μέχρι τότε η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου ήταν γνωστή ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης. Τώρα δεν θα μοιράζεται το θρόνο του, αλλά την κοινωνική του θέση. Θα είναι «βασιλική σύζυγος».
Μολονότι είθισται η σύζυγος του βασιλιά να παίρνει τον τίτλο της βασίλισσας, τα πράγματα με την Καμίλα είναι διαφορετικά. Μετά τον γάμο του Καρόλου με την Καμίλα, το 2005, συμφωνήθηκε ότι η Καμίλα δεν θα έπαιρνε τον τίτλο της βασίλισσας, αλλά της “βασιλικής συντρόφου”. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα  για τα 70 της χρόνια στο θρόνο, η Ελισάβετ Β’ ανακοίνωσε ότι ήθελε η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου», όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς. Ήταν μία από τις λεπτομέρειες που ρύθμισε η Ελισάβετ, όσο ζούσε.

Η Καμίλα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά που δεν ονομάζεται βασίλισσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ