Κάλεσμα θανάτου από το Ισλαμικό Κράτος

Κάλεσμα θανάτου από το Ισλαμικό Κράτος

Κάλεσμα θανάτου κάνει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Abu Muhammad al-Adnani μέσω διαδικτύου. Οι τζιχαντιστές καλούν τους υποστηρικτές τους παντού στον κόσμο να σκοτώσουν τους άπιστους δυτικούς  πολίτες. Το μήνυμα αναφέρει κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους αλλά και όποιον συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.

«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή ευρωπαίο άπιστο- κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει σε έναν συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο», λέει στο μήνυμά του  ο Abu Muhammad al-Adnani που δημοσιεύθηκε στο Ιντερνετ σε πολλές γλώσσες.

«Μην διαβουλεύεστε με κανέναν και μην ζητάτε συμβουλές. Είτε πρόκειται για πολιτικούς ή στρατιωτικούς, ισχύει το ίδιο» λέει στην ομιλία του που μοιάζει με θρησκευτική εντολή και δεμεύει τους οπαδούς τους.

Στο μήνυμά του ο εκπρόσωπος του ΙΚ, απευθύνεται στους μαχητές λέγοντας: “Γιατί ο κόσμος έχει ενωθεί εναντίον σας;  Γιατί τα έθνη της δυσπιστίας σας θεωρούν απειλή; Γιατί σας θεωρεί απειλή η μακρινή Αυστραλία ώστε να στείλει  λεγεώνες εναντίον σας;”

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι αντιμετωπίζει την απειλή  ως γνήσια.

Πηγή: www.abc.net.au

 

Διαβάστε επίσης

“Στην Αλβανία συνυπάρχουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι”

Fox News: Ο Ιρακινός που έγινε τζιχαντιστής στην Αθήνα

Τζιχαντιστές πολιορκούν κουρδική πόλη στη Συρία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ