Ιταλία: Νεκρός 5χρονος – Youtubers προκάλεσαν τροχαίο ενώ έκαναν challenge με Lamborghini

Θρήνος και οργή στην Ιταλία για τον θάνατο ενός πεντάχρονου αγοριού και τον τραυματισμό της μητέρας και της μικρής του αδελφής σε τροχαίο, το οποίο προκλήθηκε από γνωστούς youtubers που έκαναν ένα challenge με μια Lamborghini.

Ο 20χρονος Ματέο Ντι Πιέτρο, οδηγούσε το SUV της Lamborghini χθες στο Casal Palocco. Το τετράχρονο κορίτσι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Bambin Gesù στη Ρώμη σήμερα, ενώ η μητέρα της, Elena Uccello, 28 ετών, παραμένει στο νοσοκομείο Sant’Eugenio.

Οι Vito Loiacono, Marco Ciaffaroni, Giulia Giannandrea και Leonardo Golinelli επέβαιναν επίσης στο αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής κατηγορίες αντιμετωπίζει μόνο ο οδηγός, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, μόλις εξακριβωθούν τα όσα προηγήθηκαν του τροχαίου, αν δηλαδή τραβούσαν το βίντεο και υποκινούσαν το αγόρι να οδηγήσει. Και οι πέντε επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο είναι youtubers και ανήκουν στην ομάδα TheBorderline.

«Το τραύμα που νιώθω είναι απερίγραπτο. Θέλω απλώς να πω ότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ και ότι είμαι πολύ κοντά στην οικογένεια του θύματος», έγραψε ο Vito Loiacono, ένας από τα μέλη του TheBorderline, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Instagram πριν από τρεις ώρες, σύμφωνα με την La Stampa.

«Ένα πεντάχρονο αγόρι πέθανε στα περίχωρα της Ρώμης, φαίνεται ότι γινόταν ένα challenge των 5 youtubers σε μια Lamborghini που τσάκισε αυτό το παιδί. Αν αφαιρέσεις τη ζωή ενός ανθρώπου επειδή κάνεις βλακείες πίσω από το τιμόνι, δεν πρέπει να οδηγήσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου, δεν είναι ότι την αναστέλλουμε για μερικούς μήνες», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς θα αναθέσουν σε μια τεχνική συμβουλευτική εταιρεία να εξακριβώσει πόσο γρήγορα πήγαινε το SUV της Lamborghini. Οι έρευνες της τροχαίας συνεχίζονται για να διαπιστωθεί ποιος βιντεοσκοπούσε τους επικίνδυνους ελιγμούς, που στη συνέχεια θα δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο ως μέρος των προκλήσεων (challenge) στο κανάλι YouTube TheBorderline στο οποίο έχουν εγγραφεί πάνω από 600.000 άτομα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν στα κινητά τηλέφωνα των πέντε ατόμων που επέβαιναν στο SUV, το οποίο είχε νοικιαστεί, για να εξακριβώσουν εάν στις φάσεις που προηγήθηκαν του τροχαίου έφτιαχναν ένα βίντεο για να το δημοσιεύσουν στη συνέχεια στο διαδίκτυο ως ένα είδος κοινωνικής πρόκλησης.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες – Η μητέρα περίμενε έξω από το νηπιαγωγείο

«Ήμουν στο σπίτι όταν άκουσα έναν τρομακτικό κρότο και βγήκα έξω, σε λίγα λεπτά ήρθε πολύς κόσμος. Προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί προσπαθώντας να του κάνει ανάνηψη από στόμα σε στόμα. Δεν μπορούσα να πλησιάσω γιατί ήταν μια ανατριχιαστική σκηνή», λέει η Λουτσία, μια 50χρονη γυναίκα που μένει λίγα μέτρα από το σημείο που έγινε το τροχαίο.

Στο πεζοδρόμιο, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν κομμάτια από το μπλε αμάξωμα της Lamborghini που εκτινάχτηκαν από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης, παιδιά και γονείς αφήνουν λουλούδια και παιδικά παιχνίδια. Αρκετοί σταματούν, άλλοι κάνουν μια σύντομη προσευχή, άλλοι αναρωτιούνται με δυσπιστία πώς θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια τραγωδία.

Ιταλία
Το σημείο του τροχαίου

«Ζω εδώ 45 χρόνια, το αυτοκίνητο ήρθε από δρόμο από τον οποίο δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα περιγράφει η αυτόπτης μάρτυρας.

«Από ό,τι μου είπαν κάποιοι γείτονες, τα αγόρια με το SUV προσπάθησαν να προσπεράσουν ένα αυτοκίνητο, πήγαν με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησαν το αυτοκίνητο της κυρίας που περίμενε έξω από το νηπιαγωγείο. Είναι συγκλονιστικό, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω» τονίζει.

Το τελευταίο challenge που ανέβηκε στο κανάλι τους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ