Ιταλία: Κατασχέθηκε θωρακισμένη Mercedes Ρώσου ολιγάρχη στη Σαρδηνία

Στη Σαρδηνία κατασχέθηκε η σούπερ Μercedes που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Αλισέρ Ουσμάνοφ, στο πλαίσιο επιβολής κυρώσεων κατά Ρώσων μεγιστάνων που έχουν σχέση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ιταλικές Αρχές ανακοίνωσαν την προσωρινή κατάσχεση στη Σαρδηνίας της θωρακισμένης Mercedes Maybach S650 Guard VR10 με πινακίδα κυκλοφορίας FN133YT η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ανήκει στον 69χρονο Ρώσο ολιγάρχη Αλισέρ Ουσμάνοφ.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σε θέση να «αντέξει» βομβιστικές επιθέσεις και κόστισε 650.000 ευρώ. Φέρεται, επίσης, να χρησιμοποιήθηκε και από τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν για ιδιωτικές επισκέψεις που πραγματοποίησε στο παρελθόν -υπό απόλυτη εχεμύθεια- στη Σαρδηνία. Η απόφαση κατάσχεσης έχει διάρκεια έξι μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης.

Μπορεί να μοιάζει με μία κανονική Mercedes αλλά πρόκειται για ένα εξελιγμένο όχημα. Λέγεται ότι τα παράθυρα μόνο ζυγίζουν όσο ένα Fiat 500, ενώ ολόκληρο έχει βάρος 5 τόνων.

Το αυτοκίνητο καταχωρίστηκε στις 6 Ιουνίου 2018 και στις 25 αγοράστηκε από εταιρεία στην πόλη Arzachena στη βόρεια Σαρδηνία σε τιμή 532.440,16 ευρώ ενώ με τον ΦΠΑ ξεπέρασε τα 650.000 ευρώ. Διαθέτει τούρμπο κινητήρα V12 twin-turbo, ιπποδύναμης 612 και 6000 cc. Αντέχει σε επιθέσεις με εκρηκτικά και (το λέει η συντομογραφία VR10) είναι ικανό να προστατεύει από επίθεση με επιθετικά όπλα γεμάτα με χαλύβδινες θωρακισμένες σφαίρες. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει τίποτα συγκρίσιμο στην αγορά, είναι στην κατηγορία “μέγιστη προστασία”.

Πηγή: corriere.it

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ