Ιταλία – Δημοτικές εκλογές: Προβάδισμα των Πέντε Αστέρων σε Ρώμη και Τορίνο

Οι κάλπες του δεύτερου γύρου των ιταλικών δημοτικών εκλογών έκλεισαν στις 11:00 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre, το Κίνημα Πέντε Αστέρων φέρεται να προηγείται τόσο στη Ρώμη, όσο και στο Τορίνο.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη Ρώμη, τα exit poll προβλέπουν θριαμβευτική νίκη της Βιρτζίνια Ράτζι, υποψήφιας των Πέντε Αστέρων στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με ποσοστό από 64% έως 68%. Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέτι, φέρεται να συγκεντρώνει από 32% μέχρι 36%.

Στο Τορίνο τα exit poll προβλέπουν νίκη της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο, με ποσοστό από 50% έως 54%. Ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος, ο Πιέρο Φασίνο των «Δημοκρατικών» του Ρέντσι, ακολουθεί με ποσοστά από 46% έως 50%.

Στο Μιλάνο επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για εκλογική μάχη η οποία θα κριθεί σχεδόν στο νήμα: ο κεντροαριστερός Μπέπε Σάλα εκτιμάται ότι εξασφαλίζει από 49% έως 53%, ενώ ο κεντροδεξιός Στέφανο Παρίζι ακολουθεί, σύμφωνα με την δημοσκοπική εταιρία Piepoli, με ποσοστό από 47% έως 51%.

Στην Νάπολη, τέλος, τα exit poll δίνουν άνετη νίκη στον αριστερό, αυτόνομο απερχόμενο δήμαρχο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις με ποσοστό από 61% έως 65%, ενώ στην Μπολόνια διαφαίνεται η πιθανότητα να επανεκλέγεται ο κεντροαριστερός Βιρτζίνιο Μέρολα, με εκτίμηση ποσοστού από 54% έως 58%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ρέντσι: Αν χάσουμε στις δημοτικές εκλογές δεν θα παραιτηθώ

Ιταλία: Τι προκύπτει για τον Ρέντσι από τα αποτελέσματα των εκλογών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ