Ισραηλινός στρατός: Επιβεβαιώνει το χτύπημα σε ασθενοφόρο στην Γάζα – «Το χρησιμοποιούσε η Χαμάς»

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε ένα ασθενοφόρο στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, καθώς υποστήριξε ότι «το χρησιμοποιούσε ένας τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στρατιώτες του εκτίμησαν ότι μια μονάδα της Χαμάς που βρισκόταν κοντά στη θέση τους χρησιμοποιούσε το ασθενοφόρο. Το Ισραήλ υποστηρίζει επίσης ότι έχει πληροφορίες ότι η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για να μεταφέρει μαχητές και όπλα.

Τι λέει η Χαμάς

Η Χαμάς έκανε λόγο για «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» από το σημερινό πλήγμα. Σε πλάνα που τράβηξε το Γαλλικό Πρακτορείο διακρίνονται τραυματισμένοι άνθρωποι γύρω από ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.

Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας ανέφεραν σήμερα ότι το Ισραήλ έπληξε ένα κομβόι ασθενοφόρων που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας και να κατευθυνθούν νότια, μεταφέροντας τραυματίες.

«Ο κατακτητής στόχευσε το κομβόι σε περισσότερες από μία τοποθεσίες, έξω από τις πύλες του νοσοκομείου Αλ Σίφα», ανέφερε ο Άσραφ Αλ Κούντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τα ασθενοφόρα μπήκαν στο στόχαστρο τόσο στην πύλη του νοσοκομείου όσο και στην πλατεία Άνσαρ, που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν θύματα και πόσα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Aqsa που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας, μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Το κανάλι Al-Shebab, που πρόσκειται επίσης στη Χαμάς, ανέφερε ότι υπάρχουν «πολλοί» νεκροί και τραυματίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ