Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους τους οποίους το Ισραήλ καταζητούσε για την απαγωγή και δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη τον Ιούνιο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν επί μήνες τον Μαρουάν Καουάσμε και τον Αμαρ Αμπού Αΐσα από την περιοχή της Χεβρόνας, αφού τους κατονόμασαν ως δράστες της απαγωγής και της τριπλής δολοφονίας κοντά στο εβραϊκό οικισμό στις 12 Ιουνίου.

Οι δύο Παλαιστίνιοι εντοπίσθηκαν την νύκτα σε σπίτι στη Χεβρόνα το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους ισραηλινούς στρατιώτες και πράκτορες του Σιν Μπετ, της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας.

Κάτοικοι της Χεβρόνας ανέφεραν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν σπίτη στην πόλη πριν από τα ξημερώματα και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ως στόχο τη σύλληψη των δύο Παλαιστινίων, όταν ξέσπασε ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία οι δύο καταζητούμενοι σκοτώθηκαν.

“Ανοίξαμε πυρ, εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή”, διευκρίνισε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, προσθέτοντας ότι για τον πρώτο νεκρό Παλαιστίνιο “υπάρχει οπτική επιβεβαίωση”, ενώ για τον δεύτερο δεν υπάρχει, αλλά “εκτιμούμε ότι είναι νεκρός”.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι οι δύο Παλαιστίνιοι ήταν μέλη της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό τους, ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει περισσότερους από 400 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, ανάμεσά τους περί τα 300 μέλη της Χαμάς, η οποία είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στη απαγωγή και τη τριπλή δολοφονία.

Η απαγωγή των τριών ισραηλινών σπουδαστών θρησκευτικής σχολής και η δολοφονία τους δημιούργησε το κλίμα της ακραίας έντασης που οδήγησε στην ισραηλινή επίθεση στις 8 Ιουλίου στη Λωρίδα της Γάζας , κατά την οποία σκοτώθηκαν 2.200 Παλαιστίνιοι και 73 Ισραηλινοί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ