Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο πρωταγωνιστής της σειράς Fauda του Netflix στην πρώτη γραμμή της μάχης

Ο πρωταγωνιστής της σειράς FAUDA ή CHAOS του Netflix, ο Lior Raz αποκάλυψε ότι πήγε εθελοντής στον στρατό του Ισραήλ, για να βοηθήσει στη διάσωση τραυματιών στην πόλη Σντερότ.

Ο ηλικίας 51 ετών Raz, φαίνεται και σε ένα δραματικό βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, μαζί με τον δημιουργό της σειράς, Avi Issacharoff, να σκύβουν πίσω από έναν τοίχο καθώς η Χαμάς έριχνε ρουκέτες από πάνω.

«Συνοδευόμενος από τον Yohanan Plesner και τον Avi Issacharoff, κατευθύνθηκα προς τα νότια για να ενωθώ με εκατοντάδες γενναίους εθελοντές “αδελφούς στα όπλα” που εργάστηκαν ακούραστα για να βοηθήσουν τον πληθυσμό στο νότιο Ισραήλ. Μας έστειλαν στη βομβαρδισμένη πόλη Σντερότ για να απεγκλωβίσουμε 2 οικογένειες», έγραψε ο ηθοποιός στην λεζάντα της ανάρτησης.

Ο ρόλος του Raz στην επιχείρηση διάσωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από Ισραηλινούς αξιωματούχους. Πιστεύεται ότι μέχρι και 100 άνθρωποι έχουν κρατηθεί όμηροι από τη Χαμάς μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, το Σάββατο.
Η σειρά Fauda βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες του Issacharoff στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Η σειρά άρχισε το 2015 και έχει προγραμματιστεί και για πέμπτη σεζόν. Το όνομα μεταφράζεται από τα εβραϊκά στα αγγλικά ως “Χάος”.

Ο ρόλος του στο Fauda

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Raz, Doron Kavillio, είναι ένας κορυφαίος πράκτορας που κυνηγάει έναν τρομοκράτη της Χαμάς που ονομάζεται The Panther. Επιπλέον, ο Raz έχει εμφανιστεί στις ταινίες Mary Magdalene δίπλα στον Joaquin Phoenix και 6 Underground με τον Ryan Reynolds και θα εμφανιστεί στην πολυαναμενόμενη συνέχεια του Gladiator του Ridley Scott.
Σε προηγούμενη ανάρτηση στο Instagram Story του, ο Raz ανέφερε: «Θυμηθείτε ποιος ξεκίνησε τη σφαγή. Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που θέλει να καταστρέψει τους Εβραίους και δεν θέλει να μιλήσει για ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

«Όταν ο πόλεμος γυρίσει, και σας υποσχόμαστε ότι εμείς οι Ισραηλινοί θα τον γυρίσουμε και η Γάζα θα εισπράξει απώλειες, να θυμάστε ότι μπαίνουμε σε αυτόν τον πόλεμο με βαριά καρδιά, χωρίς καμία επιθυμία να σκοτώσουμε αθώους και χωρίς καμία επιλογή απέναντι σε αυτούς που έρχονται εναντίον μας»’.
Τόσο ο Raz όσο και ο Issacharoff υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής τους θητείας στον ισραηλινό στρατό.

Η ζωή του

Ο Raz γεννήθηκε στον οικισμό Ma’ale Adumim της Δυτικής Όχθης από πατέρα Ιρακινό και μητέρα Αλγερινή. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός καριέρας στο τμήμα του ισραηλινού στρατού, που είναι αντίστοιχο των Navy Seals, των ΗΠΑ.


Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, ο Raz κατατάχθηκε στην αντιτρομοκρατική μονάδα Duvdevan, που σημαίνει “κεράσι στην κορυφή”. Μετά τη λήξη της θητείας του, ο Raz μετακόμισε στο Λος Άντζελες όπου εργάστηκε ως σωματοφύλακας του Arnold Schwarzenegger.

“Αυτή είναι η κληρονομιά μου και ο λόγος για τον οποίο ζω στο Ισραήλ. Είμαι πολύ συνδεδεμένος με την κληρονομιά μου και τον ιουδαϊσμό μου. Στο Ισραήλ, δεν τίθεται καθόλου θέμα. Είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι όταν ζεις στο εβραϊκό κράτος. Αγωνίζεσαι για το εβραϊκό κράτος. Ανήκεις στο εβραϊκό κράτος”, δήλωσε αναφορικά με το π;oσο υπερήφανος είναι που είναι Ισραηλινός, σε συνέντευξή του, το 2018, γράφει η MailOnline.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ