Ισραήλ: «Δεν μπορούσα να την προστατεύσω» – Ξέσπασε σε λυγμούς ο πατέρας της φοιτήτριας που απήχθη από μαχητές της Χαμάς

Ο πατέρας μιας φοιτήτριας από το Ισραήλ η οποία απήχθη από ένα φεστιβάλ χορού από τρομοκράτες της Χαμάς ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε σε βίντεο την κόρη του να εκλιπαρεί για τη ζωή της ουρλιάζοντας «Μη με σκοτώσεις! Όχι, όχι, όχι».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς

Σπαρακτικό βίντεο δείχνει τη Νόα Αργκαμάνι να αναγκάζεται να επιβιβαστεί στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας από τους Παλαιστίνιους μαχητές κατά τη χθεσινή αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους μέχρι στιγμής.

Στα πλάνα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, η 25χρονη φοιτήτρια φαίνεται να απλώνει τα χέρια της σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μείνει με τον φίλο της, ο οποίος αναγκάζεται  να απομακρυνθεί υπό την απειλή όπλου, πριν απαχθεί από τους τρομοκράτες. Έκτοτε και οι δύο είναι εξαφανισμένοι.

Ισραήλ: Επισήμως η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση – Εκκενώνονται οικισμοί στο νότιο τμήμα

«Ήταν τόσο φοβισμένη. Δεν μπορούσα να την προστατεύσω»

Σύμφωνα με τη DailyMail, σήμερα ο πατέρας της, Yaacov Argamani, ήταν απαρηγόρητος και ξέσπασε σε κλάματα καθώς θυμήθηκε τη φρικτή στιγμή που είδε το βίντεο. Κλαίγοντας, είπε: «Ήλπιζα ότι αυτό είναι ένα λάθος που δεν είναι αλήθεια. Και μετά στο νοσοκομείο ένας τύπος με ρώτησε αν ήθελα να δω. Είπα ναι και έπειτα ήξερα με σιγουριά ότι είναι η Νόα… ήταν τόσο φοβισμένη».

«Ήμουν πάντα τόσο προστατευτικός, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούσα να την προστατέψω», είπε στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 News.

«Όλη μου τη ζωή από τότε που γεννήθηκε προσπάθησα να την προστατέψω και να την αγκαλιάσω, να την υποστηρίξω και να την αγαπήσω. Μακάρι να μπορούσα αυτή τη δύσκολη στιγμή τουλάχιστον να την ενθαρρύνω ή να της πω κάτι ».

Η θεία της Noa, Yaffe Ohad, είπε ότι «τρελάθηκαν από την ανησυχία» και συμπλήρωσε πως «γνωρίζουμε ότι η Νόα απήχθη, πιθανώς τις ώρες της έναρξης των μαχών».

Ο φίλος της Νόα, ο Άβι Νέιθαν, παρέμεινε στην έρημο στενοχωρημένος και αβοήθητος. Ο ίδιο εξακολουθεί να αγνοείται.

Τα οδυνηρά πλάνα της απαγωγής της Νόα κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Φανταστείτε πώς είναι για την οικογένειά της», είπε η συγκάτοικός της στο πανεπιστήμιο, Amir Moadi. Ανακάλυψαν ότι την είχαν αρπάξει μόνο όταν είδαν το βίντεο στο διαδίκτυο.

Η Ισραηλινή  Γκίλι Γιόσκοβιτς, επισκέπτης του φεστιβάλ στο οποίο βρισκόταν η 25χρονη, περιέγραψε τη φρικτή στιγμή που ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο φεστιβάλ χορού και άρχισαν να ανοίγουν πυρ εναντίον οποιουδήποτε έβλεπαν ενώ οι παραβρισκόμενοι έτρεχαν για να γλιτώσουν.

Όσο οι σφαίρες έπεφταν βροχή γύρω της η τρομοκρατημένη Γκίλι κρύφτηκε κάτω από ένα δέντρο. Οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ το πρωί του Σαββάτου εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων που επισκέφθηκαν το φεστιβάλ κοντά στο Kibbutz Re’im, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ