Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Ελευθερώθηκαν και 33 Παλαιστίνιοι

Ολοκληρώθηκε  η τέταρτη ανταλλαγή ομήρων ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ., ενώ ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα  ότι 11 όμηροι βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι πρόκειται για τρεις Γάλλους, δύο Γερμανούς και έξι Αργεντινούς. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ομήρους, τους οποίους παρέδωσε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για εννέα παιδιά (μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας μόλις τριών ετών) και δύο γυναίκες που απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ, κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι πατέρες των παιδιών εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι οι 11 ισραηλινοί όμηροι έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γαλλική, δύο με γερμανική και έξι με υπηκοότητα Αργεντινής.

Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν επίσης ότι το Ισραήλ και η Γάζα συμφώνησαν να παρατείνουν τη συμφωνία εκεχειρίας – με τον εκπρόσωπο εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι να λέει ότι η Χαμάς “δεσμεύτηκε να απελευθερώσει άλλες 20 γυναίκες και παιδιά τις επόμενες δύο ημέρες”.  Ο Κίρμπι εκτίμησε ότι οκτώ με εννέα από τους εναπομείναντες ομήρους είναι Αμερικανοί και δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα είναι μεταξύ εκείνων που θα απελευθερωθούν αργότερα σήμερα.

Είπε ότι ένα σημείο εμπλοκής σχετικά με τις σημερινές αναμενόμενες απελευθερώσεις ήταν το “αν δύο μητέρες θα μπορούσαν να βγουν με τα παιδιά τους”, αλλά, όπως είπε, τώρα “φαίνεται ότι αυτό έχει επιλυθεί”.

Μόνο ένας Αμερικανοϊσραηλινός πολίτης, η τετράχρονη Avigail Idan, έχει απελευθερωθεί μέχρι στιγμής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ