BBC: Αυτός είναι ο λόγος που ο Σούνακ ακύρωσε την συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Τον λόγο για τον οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ακύρωσε αιφνιδίως την συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλύπτει ανώτερη πηγή των Συντηρητικών που μίλησε στο BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, από την βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσαν την ακύρωση της συνάντησης και ανέφεραν πως πρότειναν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η ανώτερη πηγή των Συντηρητικών είπε χαρακτηριστικά στο BBC: «Ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από σχολιασμούς σχετικά με τα μάρμαρα του Έλγιν πριν από αυτήν. Η θέση μας είναι σαφής: Τα Ελγίνεια Μάρμαρα αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του βρετανικού μουσείου και ανήκουν εδώ. Είναι απερίσκεπτο για οποιονδήποτε Βρετανό πολιτικό να υποδηλώνει ότι αυτό υπόκειται σε διαπραγμάτευση».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πηγή των Συντηρητικών αναφέρεται σε «Ελγίνεια μάρμαρα» και όχι σε Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του και τόνισε σε δήλωσή του πως «οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές» για να συμπληρώσει ότι «όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων». Την έντονη ενόχληση τους εξέφρασαν και από την κυβέρνηση για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι ήταν φάουλ και πολιτικά απρεπής η ακύρωση της συνάντησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ