Ισπανία: Κατασχέθηκε το γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Αλεξάντρ Μιχέγεφ – Το παρασκήνιο με τον Ουκρανό αρχιμηχανικό

Οι ισπανικές Αρχές, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή απόφαση για κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών που έχουν στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δέσμευσαν γιοτ που ανήκει στον Αλεξάντρ Μιχέγεφ, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μπει στην 20ή μέρα.

Όπως δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters, οι Αρχές στη Μαγιόρκα δέσμευσαν τη θαλαμηγό “Lady Anastasia”, που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Αλεξάντρ Μιχέγεφ, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η θαλαμηγός δεν επιτρέπεται να αποπλεύσει από τη μαρίνα του Πορτ Αδριάνο στη Μαγιόρκα, όπου είναι αγκυροβολημένη, σύμφωνα με την πηγή αυτή της αστυνομίας.

Οι ισπανικές Αρχές ευθυγραμμίστηκαν έτσι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ενός καταλόγου πλούσιων Ρώσων που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η “Lady Anastasia” υπήρξε στόχος δολιοφθοράς στο τέλος Φεβρουαρίου, και μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, όταν ο Ουκρανός αρχιμηχανικός, Taras Ostapchuk, προκάλεσε διαρροή στο μηχανοστάσιο με σκοπό να προκαλέσει τη βύθιση του σούπερ γιοτ, σύμφωνα με την El Pais.

Ωστόσο, το υπόλοιπο πλήρωμα ειδοποίησε την Πολιτοφυλακή, η οποία συνέλαβε τον ναυτικό, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Αφού πέρασε τη νύχτα στη φυλακή, ο άνδρας οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και είπε στον δικαστή ότι πρόθεσή του ήταν να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη, τον Ρώσο ολιγάρχη Αλξάντερ Μιχέγεφ, επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών Rostec, η οποία κατασκευάζει και πωλεί όπλα στην κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ