Ισλαμιστές πίσω από τις ρουκέτες

Ισλαμιστές πίσω από τις ρουκέτες

Μια ισλαμιστική μαχητική οργάνωση ανέλαβε την Τρίτη την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Κάιρο και έπληξε σημαντικό κέντρο κεραιών εκπομπής δορυφορικού σήματος, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές της αιγυπτιακής εφημερίδας αλ Αχράμ.

Η οργάνωση, η οποία αυτοαποκαλείται “Ταξιαρχίες Φουρκάν», ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μάαντι, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για ακόμα δύο επιθέσεις, η μία εκ των οποίων είχε στόχο τη Διώρυγα του Σουέζ, αναφέρει η αλ Αχράμ.

Η οργάνωση ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται το κτίριο δορυφορικών τηλεπικοινωνιών να πλήττεται από ρουκέτες , ενώ τόνισε ότι η επίθεση αποτελεί μέρος ενός εν εξελίξει πολέμου μεταξύ «σουνιτών μουσουλμάνων και των άθρησκων, οι οποίοι επιζητούν να εκδιώξουν το Ισλάμ από τη γη της Αιγύπτου».

Απηύθυνε επίσης έκκληση για μια επίθεση κατά του στρατού, χαρακτηρίζοντάς τους «άπιστους», οι οποίοι δεν χρήζουν ελέους.

Την Δευτέρα 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις που έλαβαν χώρα στα νότια της Χερσονήσου του Σινά και στην Ισμαηλία, έξω από το αρχηγείο των δυνάμεων της τάξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ