Ιράν: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από το ρεσάλτο στα ελληνικά τάνκερ

Τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του ρεσάλτο των Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ, στον Περσικό Κόλπο.

Στο βίντεο καταγράφεται καρέ καρέ η κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων, ενώ την ίδια στιγμή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στο Ιράν ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των ελληνικών τάνκερ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άντονι Μπλίνκεν στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, μετέφερε την έντονη καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τόσο τα κατασχεθέντα πλοία όσο και τα φορτία και τα πληρώματά τους.

Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία.

Στη ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζεται ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ