Ιράν – Ρεζά Παχλαβί: «Ο διάδοχος του Χαμενεΐ θα είναι παράνομος – Η νίκη είναι κοντά» – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο Ρεζά Παχλαβί, γιος του τελευταίου σάχη του Ιράν, υποστηρίζει ότι «όποιος και αν διαδεχθεί τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στην έναρξη του πολέμου, θα είναι παράνομος».
  • Στην πλατφόρμα Χ, ο Παχλαβί έγραψε ότι ο διάδοχος «θα στερείται νομιμότητας και θα θεωρείται συνεργός στο αιματηρό ιστορικό αυτού του καθεστώτος και των εγκληματιών ηγετών του».
  • Ο Ρεζά Παχλαβί, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και εμφανίζεται ως εναλλακτικός υποψήφιος για την ηγεσία του Ιράν, διαβεβαίωσε ότι «η νίκη είναι κοντά».

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Όποιος και αν διαδεχθεί τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στην έναρξη του πολέμου, όταν ξεκίνησαν τα ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα στην Τεχεράνη, «θα είναι παράνομος» υποστηρίζει ο γιος του τελευταίου σάχη του Ιράν, ο Ρεζά Παχλαβί.

«Όποιος και αν είναι (…) θα στερείται νομιμότητας και θα θεωρείται συνεργός στο αιματηρό ιστορικό αυτού του καθεστώτος και των εγκληματιών ηγετών του, του Χομεϊνί (σ.σ. του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας) και του Χαμενεΐ», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.

«Η νίκη είναι κοντά», διαβεβαίωσε ο Παχλαβί, ο οποίος ζει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και εμφανίζεται ως εναλλακτικός υποψήφιος για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας.

H ανάρτηση του Ρεζά Παχλαβί

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google