Ιράν-Ισραήλ: Τα βρετανικά αεροσκάφη θα αναχαιτίζουν αεροπορικές επιθέσεις εντός της εμβέλειας των υφιστάμενων αποστολών

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα αεροσκάφη θα αναχαιτίσουν οποιαδήποτε αερομεταφερόμενη επίθεση εντός της εμβέλειας των υφιστάμενων αποστολών τους, όπως απαιτείται.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι έχει μετακινήσει αρκετά επιπλέον αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας και δεξαμενόπλοια εναέριου ανεφοδιασμού στην περιοχή.

Σε απάντηση στις αυξημένες ιρανικές απειλές και τον αυξανόμενο κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με τους εταίρους σε όλη την περιοχή για να ενθαρρύνει την αποκλιμάκωση και να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις … Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους περιφερειακούς εταίρους μας προς το συμφέρον της αποκλιμάκωσης.

Το ισραηλινό κανάλι 12 TV μετέδωσε ότι αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν κάποια μη επανδρωμένα αεροσκάφη με προορισμό το Ισραήλ πάνω από τη συνοριακή περιοχή Ιράκ-Συρίας.

«Καταδικάζω απερίφραστα την παράλογη αερομεταφορά επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ. Είναι δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο όφελος εκτός από το να προωθήσει υπονομεύσει την περιφερειακή ασφάλεια. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με το Ισραήλ και τους εταίρους στην περιοχή για να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Η ειρήνη και η σταθερότητα είναι προς το συμφέρον όλων, και προτρέπω το Ιράν να τερματίσει αμέσως όλες τις μορφές αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς. Σε απάντηση στην κλιμάκωση στην περιοχή και στο συνεργασία με τους συμμάχους μας, ο πρωθυπουργός και εγώ εξουσιοδοτήσαμε την ανάπτυξη πρόσθετων μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας. Τα αεροσκάφη της RAF και τα δεξαμενόπλοια εναέριου ανεφοδιασμού θα ενισχύσουν την υφιστάμενη επιχείρηση Shader – την υφιστάμενη επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία. Στο Επιπλέον, τα αεροσκάφη αυτά θα αναχαιτίσουν κάθε αερομεταφερόμενο επιθέσεις εντός της εμβέλειας των υφιστάμενων αποστολών μας, όπως όπως απαιτείται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ