Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί, οι περισσότεροι ελαφρά, από την έναρξη του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο αμερικανικός στρατός προσθέτοντας ότι 13 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.
«Από την έναρξη της επιχείρησης Epic Fury, 303 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των τραυματισμών ήταν ελαφρείς και 273 στρατιώτες έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμ Χόκινς, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM).
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο AFP ότι 10 στρατιώτες παραμένουν σοβαρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, άλλοι 13 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο. Από αυτούς οι επτά έχουν σκοτωθεί στον Κόλπο και έξι στο Ιράκ.
Στόχοι τα ξενοδοχεία που μένουν Αμερικανοί στρατιώτες
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή θα θεωρούνται στόχοι. «Όταν όλοι οι Αμερικανοί (στρατιώτες) μπαίνουν σε ένα ξενοδοχείο, τότε από τη δική μας οπτική γωνία αυτό το ξενοδοχείο γίνεται αμερικανικό», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Abolfazl Shekarchi στην κρατική τηλεόραση.
Η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει δημοσιεύσει ενημερωμένο απολογισμό των θυμάτων, αλλά μια ομάδα ακτιβιστών με έδρα τις ΗΠΑ ανέφερε στις 23 Μαρτίου ότι περίπου 1.167 Ιρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και η τύχη 658 στρατιωτών παραμένει άγνωστη.
Το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον απολογισμό των θυμάτων στο Ιράν λόγω περιορισμών στην κάλυψη των γεγονότων.
