ΗΠΑ: Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από περιστατικό bullying σε σχολικό – Κορίτσι στραγγαλίζει 12χρονο

Ένα σοκαριστικό βίντεο από περιστατικό bullying 12χρονου στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ είδε το φως της δημοσιότητας.

Λευτέρης Κοκογιαννάκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την επίθεση bullying που δέχθηκε και η οργή της Ναταλίας Γερμανού

Στο βίντεο που μοιράστηκε η ίδια η μητέρα του 12χρονου, Τέιλορ Μπροκ, φαίνεται ο μικρός μαθητής να δέχεται επίθεση μέσα σε σχολικό λεωφορείο από μια συμμαθήτριά του. Ο λαιμός του αγοριού γέμισε με κόκκινα σημάδια και μώλωπες καθώς η συμμαθήτριά του -όπως φαίνεται και στο βίντεο- έπιασε τον 12χρονο με δύναμη από τον λαιμό, πνίγοντάς τον.

Το βίντεο δείχνει ένα μεγαλόσωμο κορίτσι να χτυπά τον γιο της Τέιλορ Μπροκ, να τον πιάνει από το στόμα και το λαιμό, να τον απειλεί και στη συνέχεια να τον στραγγαλίζει. Ο οδηγός ακούγεται απλά να προειδοποιεί τους μαθητές να μην αλλάξουν θέση.

Τραγωδία στη Γαλλία: Αυτοκτόνησε 13χρονος που δεχόταν bullying στο σχολείο

Δείτε το σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ

«Ο γιος μου ήρθε σπίτι κλαίγοντας και είδα τα σημάδια στον λαιμό του», είπε η Μπροκ σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Μου ραγίζει η καρδιά που υπάρχουν όλα αυτά τα παιδιά στο λεωφορείο και κανένα δεν αποφάσισε να επέμβει» τόνισε η μητέρα. Μάλιστα όπως έγραψε στην ανάρτησή της με το βίντεο, το ίδιο κορίτσι πριν από μερικούς μήνες είχε κλέψει ένα παιχνίδι από τον γιο της.

«Πήγα αμέσως στο σχολείο για να τους δείξω το βίντεο της επίθεσης και τις φωτογραφίες του λαιμού του γιου μου. Όταν το είδαν, ήμουν σίγουρος ότι το σχολείο θα έπαιρνε τα κατάλληλα μέτρα και θα κρατούσε ασφαλή όχι μόνο τον γιο μου, αλλά και τα άλλα παιδιά στο λεωφορείο και στο σχολείο, αποβάλλοντάς το κορίτσι», έγραψε η Μπροκ. «Σίγουρα, ένα παιδί που έβλεπαν να διαπράττει ένα αποτρόπαιο έγκλημα θα έπρεπε να αποβληθεί από το σχολείο», πρόσθεσε.

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying κατά 14χρονης μαθήτριας – Οι απειλές με κατσαβίδια

Η μητέρα του 12χρονου ότι υπέβαλε επίσης καταγγελία στην αστυνομία, αναφέροντας ότι ο γιος της «υπέστη συναισθηματικό και σωματικό τραύμα».

Bullying ΗΠΑ Bullying ΗΠΑ Bullying ΗΠΑ

«Στο σχολείο μου είπαν ότι δεν ήξεραν τι μέτρα θα έπαιρναν, αλλά ότι θα το φρόντιζαν», είπε, προσθέτοντας ότι έλαβε από δικαστή, εντολή για περιοριστικά μέτρα, τα οποία διατάσσουν το κορίτσι να μείνει τουλάχιστον 15 μέτρα μακριά από τον γιο της για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Έμαθα από τον γιο μου ότι το κορίτσι έχει επιστρέψει στο σχολείο» αποκάλυψε η μητέρα του αγοριού. Επίσης ανέφερε ότι το σχολείο την διαβεβαίωσε ότι ο γιος της και η δράστης της επίθεσης δεν θα έχουν τα ίδια μαθήματα και ότι ο διευθυντής είπε στα δύο παιδιά να περπατούν σε διαφορετικού διαδρόμους.

Όμως το κορίτσι δεν υπάκουσε σε αυτούς τους κανόνες, καθώς κάθισε πίσω από τον 12χρονο στο μεσημεριανό γεύμα. «Όχι μόνο το κορίτσι δεν πήρε στα σοβαρά αυτή την εντολή προστασίας, αλλά ούτε και το σχολείο», έγραψε η Μπροκ.

«Από ό,τι μου είπαν οι υπεύθυνοι του σχολείου, το κορίτσι είναι γνωστό για bullying, αλλά κυρίως εκφοβίζει τον γιο μου. Είναι ένας εύκολος στόχος, καθώς είναι ένα από τα πιο κοντά και αδύνατα παιδιά στην τάξη του, κάτι που ίσχυε και για μένα όταν μεγάλωνα» τόνισε.  «Αυτό το παιδί διέπραξε κακούργημα σύμφωνα με τα πρότυπα ενηλίκων και η αποβολή του για μερικές ημέρες ήταν η “σωστή μορφή πειθαρχίας;”», αναρωτήθηκε η Μπροκ, η οποία αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τον γιο της σε διαφορετικό σχολείο.

«Ξέρετε πόσοι γονείς έχουν έρθει σε μένα λέγοντάς μου ότι το παιδί τους υπέστη εκφοβισμό, παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση και βλάβη στο σχολείο και πώς πηγαίνουν επανειλημμένα στο σχολείο ζητώντας τους να κάνουν κάτι και το σχολείο δεν κάνει τίποτα;» τόνισε η Μπροκ. «Αυτοί οι γονείς με ρωτούν τι πρέπει να κάνουν για να αναλάβουν δράση τα σχολεία – και πρέπει να πω “Δεν ξέρω”. Το σχολείο έχει βίντεο με ένα έγκλημα και εντολή για περιοριστικά μέτρα και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η αποβολή μερικών ημερών ήταν αρκετή για να κρατήσει το παιδί μου ασφαλές», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ