ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης – Μία γυναίκα νεκρή και δύο τραυματίες

Μία γυναίκα σκοτώθηκε έπειτα από πυροβολισμούς σε τελετή αποφοίτησης σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, λίγες μόλις ημέρες μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, με θύματα 19 μαθητές και δύο δασκάλες.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο πάρκινγκ του Πανεπιστημίου Ξαβιέ στη Νέα Ορλεάνη μετά την τελετή αποφοίτησης των τελειόφοιτων του Morris Jeff High School, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίσης, δύο άνδρες τραυματίστηκαν από τα πυρά σε πόδι και ώμο αντίστοιχα και δεν κινδυνεύει η ζωή τους, σύμφωνα με τη δήλωση του υπεύθυνου της αστυνομίας της Νέας Ορλεάνης. Σύμφωνα  με τον ίδιο τουλάχιστον τρεις άνθρωποι κρατούνται για ανάκριση αλλά δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Νέα Ορλεάνη πυροβολισμοί

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, μία λογομαχία στο πάρκινγκ του Πανεπιστημίου μετά την ολοκλήρωση της τελετής αποφοίτησης κατέληξε σε πυροβολισμούς. Άνθρωπος που βρισκόταν στην περιοχή την ώρα του περιστατικού, υποστήριξε ότι άκουσε 20 πυροβολισμούς.

Ένας άνδρας που πήγε στην τελετή για να γιορτάσει την αποφοίτηση της ανιψιάς του είπε ότι περίπου δέκα λεπτά μετά την τελετή και ενώ όλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, άκουσε πολλούς πυροβολισμούς, Είπε ότι είδε ανθρώπους να τρέχουν και ο ίδιος προσπάθησε να βρει καταφύγιο.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τοπικό WDSU-TV ότι υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός στο πάρκινγκ και κλιμακώθηκε οδηγώντας σε πυροβολισμούς. Η νεκρή γυναίκα είναι η γιαγιά ενός από τους μαθητές, είπε ο μάρτυρας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε το περιστατικό ως μια “παράλογη πράξη βίας”, που ξεκίνησε με μια διαμάχη μεταξύ δύο γυναικών των οποίων η ηλικία δεν αποκαλύφθηκε. Η διαμάχη τους στο πάρκινγκ κλιμακώθηκε γρήγορα μέχρι που βγήκαν όπλα και πυροβολήθηκαν, είπε.

Νέα Ορλεάνη πυροβολισμοί

“Αυτό το ατυχές περιστατικό δεν έπρεπε να συμβεί”, πρόσθεσε.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε έναν χώρο στάθμευσης έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, που χρησιμοποιείται ως χώρος για τελετές αποφοίτησης γυμνασίου κάθε άνοιξη. Μάρτυρες είπαν στο Fox 8 ότι ακούστηκαν από 5-12 πυροβολισμοί.

Η αστυνομία ερευνά πόσοι άνθρωποι πυροβόλησαν, ποιοι ήταν και αν ήταν μαθητές, φίλοι ή συγγενείς των αποφοίτων. Καλούνται όσοι έχουν πληροφορίες να επικοινωνήσουν με την αστυνονία.  Πρόκειται για τη δεύτερη τελετή αποφοίτησης, η οποία διοργανώνεται στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που αμαυρώθηκε από βία μέσα στις τελευταίες 11 ημέρες. Στις 20 Μαΐου καβγάς ξέσπασε στην τελετή του γυμνασίου Κάρβερ, με τους παρευρισκομένους να εκσφενδονίζουν καρέκλες και να ανταλλάσσουν γροθιές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ