ΗΠΑ: Ποιος είναι ο «Ίκριμα»

ΗΠΑ: Ποιος είναι ο «Ίκριμα»

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του ηγετικού στελέχους της αλ Σαμπάαμπ, με το κωδικό όνομα «Ίκριμα», που ήταν στόχος της επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Σομαλία.

Στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης ήταν ο Αμπντικαντίρ Μοχάμεντ Αμπντικαντίρ, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός με το όνομα Ίκριμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η επιχείρηση, με σκοπό τη σύλληψη του υπόπτου, ήταν ανεπιτυχής.

Ο Ίκριμα θεωρείται στενά συνδεδεμένος με τους πλέον νεκρούς συνεργάτες της αλ Κάιντα, Χαρούμ Φαζούλ και Σαλέχ Ναμπάν, τους οποίους οι ΗΠΑ θεωρούν ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στους βομβαρδισμούς το 1998 στην αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας και το 2002 στις επιθέσεις σε ένα ξενοδοχείο και μια αεροπορική εταιρεία στη Μομπάσα, δήλωσε ο Λιτλ.

Η επιδρομή στην πόλη Μπάραγουε στη Σομαλία πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά τις αιματηρές επιθέσεις της αλ Σαμπάαμπ σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, όπου τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση δεν είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του υπόπτου, οι ειδικές δυνάμεις του στρατού ενήργησαν με απαράμιλλη ακρίβεια και επέδειξαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν άμεσες πιέσεις στην ηγεσία της αλ Σαμπάαμπ, οποιαδήποτε στιγμή αυτό θεωρηθεί σκόπιμο», δήλωσε ο Λιτλ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ