ΗΠΑ: Παραβίαση ασφαλείας σε επικοινωνίες της Πολεμικής Αεροπορίας και του FBI ερευνά το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο διερευνά μια “κρίσιμη παραβίαση” των επικοινωνιών σε 17 εγκαταστάσεις της  πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.  Η έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας πραγματοποιείται εν μέσω μιας πληροφορίας από έναν εργολάβο, ο οποίος είπε ότι ένας 48χρονος μηχανικός στην αεροπορική βάση Arnold στο Τενεσί είχε πάρει στο σπίτι του διάφορες κυβερνητικές ραδιοτεχνολογίες, όπως ανέφερε πρώτο το Forbes.

Πρόκειται για τεχνολογία ραδιοεπικοινωνίας που χρησιμοποιείται από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (AETC), και επηρεάζει 17 εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης. Ο μηχανικός φέρεται να εκτελούσε ένα λογισμικό προγραμματισμού ασυρμάτων. Σύμφωνα με το ένταλμα, το λογισμικό «περιείχε ολόκληρο το σύστημα επικοινωνιών της αεροπορικής βάσης Arnold (AAFB)». Ένας συνάδελφος τον είχε καταγγείλει δύο φορές λόγω «ενδείξεων εσωτερικής απειλής» καθώς και μη εξουσιοδοτημένης κατοχής εξοπλισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ενδεχομένως μάλιστα ο 48χρονος να είχε πρόσβαση ΚΑΙ σε επικοινωνίες του FBI, καθώς και σε υπηρεσίες της πολιτείας του Τενεσί, ανέφερε το Forbes.
Η υπόθεση έρχεται τρεις μήνες έπειτα από μία εκ των χειρότερων διαρροών στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Σε εκείνη την περίπτωση, ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, μέλος της αεροπορικής εθνοφρουράς εκείνη την εποχή, συνελήφθη ως ύποπτος για τη διαρροή εκατοντάδων εγγράφων του Πενταγώνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ