ΗΠΑ: Μυστήριο στον Λευκό Οίκο – Βρέθηκε… κοκαΐνη

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που διερευνούν μια ύποπτη ουσία η οποία εντοπίστηκε μέσα στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Κυριακής, όπως αναφέρει η Washington Post. Σύμφωνα με αξιωματούχο με γνώση της έρευνας, από τους πρώτους ελέγχους που έγιναν, προέκυψε ότι η λευκή σκόνη ήταν κοκαΐνη.

Ένας εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, Άντονι Γκουλιέλμι, είπε ότι η ουσία υποβάλλεται σε περαιτέρω ελέγχους για να διαπιστωθεί τι είναι και οι αρχές εξετάζουν πώς μπήκε στον Λευκό Οίκο. Ανέφερε επίσης ότι η πυροσβεστική υπηρεσία διαπίστωσε ότι η ουσία δεν αποτελεί «απειλή».

Η ανακάλυψη της ουσίας προκάλεσε συναγερμό ασφαλείας και έγινε έκτακτη εκκένωση ενός κτιρίου, είπε ο Γκουλιέλμι, ο οποίος σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο εκείνη την ώρα. Ο Γκουλιέλμι τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη «έρευνα για τον λόγο και τον τρόπο» με τον οποίο η ουσία εισήλθε στον Λευκό Οίκο.

Ο Γκουλιέλμι αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα σε ποιο σημείο του Λευκού Οίκου βρέθηκε η ουσία. Δεν είπε ούτε πώς ήταν συσκευασμένη.  Αρκέστηκε να αποκαλύψει ότι εντοπίστηκε από μέλη του Τμήματος Ενστόλων της Μυστικής Υπηρεσίας που πραγματοποιούν περιπολίες ρουτίνας μέσα στο κτίριο.

«Έχουμε μια κίτρινη μπάρα που αναφέρει υδροχλωρική κοκαΐνη», ανέφερε το μήνυμα που εστάλη μέσω ασυρμάτου από την ομάδα επικίνδυνων υλικών της πυροσβεστικής, μετά τους ελέγχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ